« декември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Първият читателски клуб за деца отваря врати в Центъра за млади таланти

Именно там ще се провеждат ежеседмичните срещи на малките любители на книгите. А как да заобичаме книгите, как да се научим да ги разбираме, да вникнем в дълбините на сюжета, да обсъдим героите и да доизмислим историята, ни разказва самата авторка: „Казвам се Александра Георгиева- Алекс. Начален учител съм и много обичам книгите. Водя читателски клуб за моите ученици вече пета година. Мисля, че се получава страхотно! Всъщност, сигурна съм! Защо съм сигурна? Защото децата чакат всяка сбирка с нетърпение и прочитат всички книги от край до край! Ако не ми вярвате, може да питате тях. Покрай любовта ми към книгите и работата ми като учител се случи така, че започнах да пиша и написах 13 книги за малката Агата, която вече пътува и в Германия и Китай. В поредицата се разказва за едно момиченце, което е ученичка в първи клас. Тя е сигурна, че в света има магия. Не от онази грамаданската със заклинанията, а мънички вълшебства, които се крият навсякъде около нас. И в книгите също. Убедена съм, че в думите има магия! Сигурна съм, че във всяка добра история има вълшебство, сила и приключения! Нямам търпение да ги покажа и на децата. Това ще правим в нашия клуб, ще се потапяме в магията на книгата, ще се научим да четем в пълния смисъл на думата, да разбираме историята и да се потапяме в нея, ще си създадем наша си общност, в която заедно ще се пренасяме в различни светове Това, разбира се, ще подобри уменията на децата за правопис, за правоговор, умения да пресъздават дадена история и да фантазират за продължението ѝ“. Клуб „Борови шишарки“ стартира на 9 ноември и в него могат да се запишат деца от 1 до 4 клас. Авторката ще ги предизвика с едни от най-интересните съвременни детски книги, а любовта към четенето ще остане за цял живот. Повече информация относно записването и програмата може да получите на: 0887201033 или на фейсбук страницата на организаторите: https://www.facebook.com/talantbgkids

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Плакет и грамота “Рицар на усмивката” за учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в село Карагеоргиево

  • 01 Дек 2023
  • 638
Плакет и грамота “Рицар на усмивката” за учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” ⯑⯑⯑ Поредна благородна постъпка на учениците от с. Карагеоргиево.

Бургас е с цели 8 номинации в конкурса „Сграда на годината“, гласувайте за тях от 1 до 13 декември!

  • 01 Дек 2023
  • 547
Тази година Бургас е с цели 8 номинации в конкурса „Сграда на годината“. Четири от осъществените проекти са на Общината, а останалите частни. В момента тече оценка на номинациите от компетентно жури, което ще присъди свои награди.

Бургас отбелязва 1 декември – Световен ден за борба със СПИН

  • 30 Ное 2023
  • 715
За поредна година Бургас отбелязва 1 декември – Световен ден за борба със СПИН.

Бургас празнува Никулден с богата спортна програма, ще гостува олимпийската шампионка Стефани Кирякова

  • 30 Ное 2023
  • 675
Бургас ще празнува Никулден с изключително богата спортна програма. Първото мероприятие стартира още от петък и ще продължи до неделя. В зала „Амфибия“ на хотел „Аква“ ще се проведе международният Оупън турнир по шахмат „Бургас 2023“. Организатори са ШК “Бургас 64“ и ФМА „Булчесс“.

Интригуващият формат "Аз, драматургът" провокира младите пишещи в Бургас и страната

  • 30 Ное 2023
  • 427
Крайната дата за получаване на текстовете е 30-ти април, 2024 година. Интригуващият проект "Аз, драматургът" дава възможност на талантливите младежи в цялата страна да провокират вдъхновението си с авторска пиеса, която да бъде поставена на професионална сцена.Инициатор и организатор е театрална школа „Талантино“,подкрепена от Община Бургас .