« септември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе домакин на първа научно-практическа конференция “Кариерни възможности, стратегии и иновации”

В събитието се включиха представители на академичните ръководства и администрация от Бургаски свободен университет, Университет по библиотекознание и информационни технологии, Национална спортна академия (НСА) "Васил Левски", Университет за национално и световно стопанство (УНСС), Нов български университет, Медицински университет-Варна, Висше училище по телекомуникации и пощи, Висше училище по мениджмънт, Технически университет – Варна, Икономически университет – Варна, Медицински университет – Пловдив и Варненски свободен университет "Черноризец Храбър". Конференцията беше открита от ректора на висшето училище проф. д-р Христо Бозов, а проектът беше представен лично от ръководителя му Соня Кръстанова, директор на направление „Финанси“ към МОН. Да поздрави за добре свършената работа се включи и зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева, като запозна присъстващите и с възможностите за професионална реализация в Бургас. Панелът „Качеството на образованието и връзката висше училище – работодател“ беше поверен на проф. Петя Кабакчиева, която е председател на Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА). Участието на проф. Мариела Оджакова - председател на Постоянната комисия по „Природни науки, математика и информатика“ предостави възможност за насочване на вниманието към елементи на качеството на образование в това направление. Зам.-ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Ирена Марковска запозна аудиторията с ролята на Центъра за кариерно развитие във висшето училище. Даниела Балве - PhD изпълнителен директор на SPAN Diagnostics, Франция, запозна аудиторията със спецификата, свързана с подбора на кадри в доклада си на тема „Предизвикателства в подбора на кадри в сектор биотехнологии в медицината“. „От теория до практика в инженерните науки - Образователен модел в Université de Technologie de Compiègne“, Франция беше представен от проф. Борис Видолов от същия университет. С мотивиращи презентации се включиха и преподаватели от Медицински университет Плевен, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Нов български университет, Икономически университет – Варна. Модератор и лектор беше доц. Милен Тодоров - ръководител на екипа за изпълнение на проект „Студентски практики - Фаза 2“ към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

12 клуба се включват в общинския „Спортен уикенд 2023“

  • 28 Сеп 2023
  • 152
И тази година тематичните уикенди в Бургас бяха повод за много емоции, събития и се радваха на огромен интерес от бургазлии и гости на града. Част от тях е и провеждането на традиционния спортен уикенд.

Бургас се включва в Европейската нощ на учените с предизвикателството на поколенията

  • 28 Сеп 2023
  • 143
Този петък, 29 септември, ще се състои 23-та Европейска нощ на учените в Бургас. Тя ще премине под мотото „Уменията и науката на бъдещето – предизвикателството на поколенията“.

В ОУ „Антон Страшимиров“ откриха нови спортни площадки по баскетбол, волейбол и футбол

  • 28 Сеп 2023
  • 135
В ОУ „Антон Страшимиров“ днес бяха официално открити чисто нови спортни площадки. Събитието се превърна в истински празник за ученици, учители, родители, бивши възпитаници на училището и спортни деятели.

Община Бургас ще отбележи Световния ден на сърцето с мащабна профилактична кампания

  • 27 Сеп 2023
  • 227
Община Бургас ще отбележи Световния ден на сърцето – 29 септември, с мащабна профилактична кампания, която ще се проведе на 28 септември, от 09.30 до 13.30 часа едновременно в няколко точки на града под мотото „Аз обичам сърцето си!“.

Третокласниците от училищата в ж.к. „Меден рудник“ се включиха във второто издание на програмата „Спорт за всяко бургаско дете“

  • 27 Сеп 2023
  • 193
Третокласници от четирите училища в ж.к. „Меден рудник“ – ОУ „Елин Пелин“, ОУ „Найден Геров“, СУ „Петко Росен“ и СУ „Константин Петканов“, дадоха старт днес на второто издание на програмата „Спорт за всяко бургаско дете“.