« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Представят завладяващия спектакъл „Дамата с камелиите“ от Александър Дюма-син на бургаска сцена

Дамата с камелиите“ на Александър Дюма - син е най-новата премиера на Варненския театър, с която на 30 ноември от 19.00 часа трупата ще гостува на сцената на НХК в Бургас. Спектакълът пожъна голям успех при представянето си в Народния театър преди две седмици. Магнетичната актриса Христина Джурова, която се превъплъти в съпругата на Амадеус от едноименния спектакъл с режисьор Стайко Мурджев и заради която получи „Икар“ за поддържаща женска роля, влиза в образа на Маргьорит Готие. Режисьор на спектакъла е Маргарита Мачева. Тя умело пресъздава идеята на романа за краткия миг на щастието, който те докосва и изчезва. „Дамата с камелиите“ е разказ за пропуснатите възможности, за невъзможните избори, за разминаването с другия. Дюма-син пише романа си след като губи голямата си любов и чрез текста си я съживява отново и отново, поправяйки грешките от миналото. „Спектакълът, който създадохме с трупата на ДТ „Стоян Бъчваров“ е опит за дисекция на миналото, сглобяващ парчета от изчезнал живот, за да си отговорим на въпроса защо проваляме сами предложената ни възможност за щастие и търсим път назад чак, когато вече е твърде късно.“- споделя режисьорът Маргарита Мачева. Любимецът на публиката Стоян Радев се превъплъщава в Граф дьо Варий, а Недялко Стефанов е АРМАН ДЮВАЛ . Сценографията е дело на Борис Далчев, художник на костюмите е Константин Вълков, а музиката е на Петър Дундаков. Зрителите ще видят стилен класически спектакъл. Билети се продават на касата на часовника.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

От утре паркингът пред УМБАЛ става платен след втория час престой

  • 07 Фев 2023
  • 129
По искане на УМБАЛ Бургас и с решение на местния парламент, от утре, 8 февруари, сряда, паркингът пред новия корпус на болницата ще премине към платен режим на паркиране.

Бургаски деца с увреждания ще могат да ползват целогодишно водна терапия в басейн

  • 07 Фев 2023
  • 122
Общинският плувен комплекс в „Меден рудник“ има два басейна – голям и детски. От 7 до 13 февруари се налага временно да спре функционирането на малкия. Дотогава там ще бъде преместена и монтирана платформата от открития басейн „Флора“.

Бургас ще бъде част от празничната програма по повод 100-годишнината на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

  • 07 Фев 2023
  • 114
В Бургас ще се случат поредица от тържествени събития по повод вековната годишнина на духовното средище на България, първата среща е на 13 март.

Микро, малки, средни и големи предприятия могат да кандидатстват за въвеждане на енергийна ефективност в сградите си

  • 06 Фев 2023
  • 382
Община Бургас продължава да следи за отворени програми в подкрепа на бизнеса и гражданите. Ето една такава. Нека бургазлии бъдат активни, за да привлекат част от средствата на наша територия.

Българо-турски бизнес форум ще се проведе в Бургас на 16 февруари

  • 03 Фев 2023
  • 701
ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара организират двустранен бизнес форум на 16 февруари 2023 г. в гр. Бургас. Той ще се проведе в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център в морския град.