« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Представят завладяващия спектакъл „Дамата с камелиите“ от Александър Дюма-син на бургаска сцена

Дамата с камелиите“ на Александър Дюма - син е най-новата премиера на Варненския театър, с която на 30 ноември от 19.00 часа трупата ще гостува на сцената на НХК в Бургас. Спектакълът пожъна голям успех при представянето си в Народния театър преди две седмици. Магнетичната актриса Христина Джурова, която се превъплъти в съпругата на Амадеус от едноименния спектакъл с режисьор Стайко Мурджев и заради която получи „Икар“ за поддържаща женска роля, влиза в образа на Маргьорит Готие. Режисьор на спектакъла е Маргарита Мачева. Тя умело пресъздава идеята на романа за краткия миг на щастието, който те докосва и изчезва. „Дамата с камелиите“ е разказ за пропуснатите възможности, за невъзможните избори, за разминаването с другия. Дюма-син пише романа си след като губи голямата си любов и чрез текста си я съживява отново и отново, поправяйки грешките от миналото. „Спектакълът, който създадохме с трупата на ДТ „Стоян Бъчваров“ е опит за дисекция на миналото, сглобяващ парчета от изчезнал живот, за да си отговорим на въпроса защо проваляме сами предложената ни възможност за щастие и търсим път назад чак, когато вече е твърде късно.“- споделя режисьорът Маргарита Мачева. Любимецът на публиката Стоян Радев се превъплъщава в Граф дьо Варий, а Недялко Стефанов е АРМАН ДЮВАЛ . Сценографията е дело на Борис Далчев, художник на костюмите е Константин Вълков, а музиката е на Петър Дундаков. Зрителите ще видят стилен класически спектакъл. Билети се продават на касата на часовника.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 207
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 171
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 393
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 390
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 384
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.