« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургаската опера започва новия си сезон с концерт „Вокален бутик“

Бургаската опера ще започне новия си сезон с концерт „Вокален бутик“. Той ще включва произведения на френски композитори, съобщи сопраното Нона Кръстникова, която е участник в музикалната вечер: „Голяма част от моите прекрасни колеги, част от солистичния състав на Операта ще участват. Пианистките Илиана Тодорова и Мира Искърова и Мая Желязкова - флейта ще изпълнят музика от Жорж Бизе, Жул Масне, Франсис Пуленк, Габриел Форе, Морис Равел, Шарл Гуно и други френски композитори. Тази музика е изключително деликатна и красива и мисля, че за началото на февруари ще сгрее публиката с елегантност, класа и стил!“ Концертът предстои на 8 февруари от 19 ч. в залата на Операта. В програмата на културната институция през февруари са предвидени и концерт на Хасан и Ибрахим Игнатови, оперите "Хубавата Елена" и "Трубадур", балетът "Лешникотрошачката", мюзикълите за деца "Снежанка и седемте джуджета", "Пинокио", "Макс и Мориц". Сопраното Нона Кръстникова преди дни се завърна от Люксембург, където участва в специален концерт под надслов „Портрет на композитора“. В него са представени с по два вокални цикъла Георги Арнаудов и Борислава Танева, като те също са присъствали на музикалното събитие. „За мен беше изключителна чест и удоволствие да участвам в този концерт! Той беше много емоционален, защото е висока оценка за мен и моето дуо „Колаж“, съвместно с пианистката Мария Русева. Това е нова българска музика, която представихме пред публика и презентирахме българската култура пред чуждестранната публика!“ Сопраното Нона Кръстникова се надява, че ще има възможност да представи тези творби и на бургаска сцена. БНР

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 226
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 238
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 240
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 238
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 250
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.