« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Януарски студ идва от вторник

Предстоящите почивни дни предлагат добри за сезона условия за планински преходи, но това ще се промени през следващата седмица. Днес след обяд температурите ще достигнат 5-10 градуса в повечето райони на страната, в югозападните райони - до около 12, 13. Утре сутрин ще бъде студено, с температури от минус 3, минус 4 до плюс 3 градуса в повечето места. В ниските централни части на Северна и Североизточна България са възможни и по-ниски стойности, до около минус 7, минус 8 градуса. Утре дневните стойности ще бъдат от 5-6 до 11 градуса. На места в низините ще се задържат ниски облаци и мъгли. През деня облачността ще бъде променлива, повече - над Западна България. В неделя ще бъде по-топло, с минимални температури над нулата в по-голямата част от страната и дневни стойности от 8 до 14, 15 градуса. Денят ще започне с незначителна облачност в централните и източни части, но от запад облачността ще се увеличава. През по-голямата част от деня ще остане без валежи. Привечер и през нощта срещу понеделник от югозапад ще започнат превалявания, които ще обхванат западните и централни части от страната. В планините през почивните дни времето ще предлага сравнително добри условия за това време на годината. Ще бъде по-често облачно, с повече слънце на изток. Сравнително меко време за тази част на годината, с положителни нощни температури и дневни в събота на 1200 метра надморска височина до 5-6, а в неделя - около 8 градуса. Слаби превалявания от дъжд са възможни на запад в събота привечер. В понеделник ще бъде облачно. Ще бъде облачно, с прекъсвания ще превалява дъжд. Минималните температури ще останат сравнително високи, а дневните ще са в интервала от 8 до 14 градуса. Все още ще духа вятър от юг, но по-късно той ще отслабва и отначало на север, ще се появи и усилва такъв от североизток. Във вторник дъждът ще преминава в сняг, а в сряда сняг ще вали над цялата страна, освен в югоизточните райони, където валежите все още ще бъдат от дъжд. Според моделните сценарии, от сряда нататък ще се установи зимно време, с отрицателни дневни температури на много места в страната. Очаквайте ежедневните актуализации на прогнозите. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За по - малко от 48 часа полицията в Перник успя да намери изчезнала чанта с пари

  • 17 Май 2024
  • 441
В нея е имало 15 000 лв; Сюжетът се развива като на кино

Близо 458 млн. лв. публични средства са инвестирани в неправителствения сектор през 2023 г.

  • 17 Май 2024
  • 403
Почти 458 млн. лв. публични средства са получили юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) през 2023 г. от националния бюджет, европейски и други програми.

ПРОВЕДЕНИ СА РАЗПИТИ И СА НАЗНАЧЕНИ ЕКСПЕРТИЗИ ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ АКСАКОВО С УЧАСТИЕ НА АВТОМОБИЛ НА НСО, РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА ПОД НАДЗОРА НА ВОЕННО-ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА-СЛИВЕН

  • 17 Май 2024
  • 398
Военно-окръжна прокуратура-Сливен наблюдава досъдебно производство за възникнало на 16.05.2024 г. пътнотранспортно произшествие с участие на автомобил на Националната служба за охрана (НСО) на първокласен път от гр. Добрич за гр. Варна, непосредствено преди гр. Аксаково.

Трима членове на БАН с Почетния знак на президента

  • 17 Май 2024
  • 399
С Почетния знак на президента бяха удостоени акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева и чл.-кор. д.н. Иван Гранитски. Тържествената церемония по награждаването на дейци на образованието, науката, културата и изкуството се проведе на 16 май в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ИЗБИРАХА МЕЖДУ „ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА“ И ЕСЕ ЗА МЪЛЧАНИЕТО

  • 17 Май 2024
  • 405
Интерпретативно съчинение на тема „Цената на компромиса“ в „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски или есе „Мълчанието – сила или безсилие“. Това се падна на зрелостниците на 41. въпрос на матурата по български език и литература днес. Те имаха възможност да избират върху коя от темите да разсъждават.