« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

БСП излиза на улицата - оставя в НС само 20 депутати

Парламентарната група на "БСП за България" поиска оставката на правителството, разпускане на парламента и предсрочни избори. Това обяви в началото на новия политически сезон председателят на групата Корнелия Нинова в изявление от парламентарната трибуна. "Започваме тази сесия с едно сериозно обществено напрежение, с криза в правителството и нестабилност в управляващото мнозинство", посочи тя и предложи на българските граждани разговор за промяна на системата. Нашата парламентарна група реши - 20 души ще останат в залата и ще отстояват позициите на "БСП за България", останалите излизаме от тук и идваме при вас, с нашето предложение, с нашата молба, с нашата готовност да ви чуем. Наистина без единение около национална кауза и доктрина, около решение за слагане на край на този преход, нищо няма да се промени, посочи Нинова. В парламента БСП има 79 депутати. "Ето защо, скъпи сънародници, отворени към вашите идеи, към вашия ум, към вашите емоции и труд, протягаме ръка за бъдещ модел на управление на България, който поставя различни ценности в своята основност, а те са справедливост, солидарност, равни възможности, по-добър живот за вас, национален суверенитет и българщина", добави лидерът на опозицията. В последния месец се случиха две събития и една трагедия, които казват всичко за последните 29 години, отбеляза Нинова и изреди - срива на Търговския регистър, случая с излъганите 250 хиляди души от застраховател, 17 загинали невинни заради корупция и кражби. На този фон, според председателя на БСП, е дошла информацията, че чуждестранните инвестиции са се сринали десет пъти, цените тръгват нагоре, а от 1 октомври очакваме ново увеличение на цената на газа. Управляващите реагираха като се хванаха за гушите, но не в спор за патриотизма и родолюбието, а в спор за постове и пари, изтъкна от трибуната Нинова. Главната партия в коалицията - ГЕРБ, от снощи също реагира и в следващите дни ще сме свидетели на битката Цветанов-Борисов, посочи тя и отбеляза, че поискани оставки от премиера Борисов се оспорват от Цветанов. По думите й това говори за нестабилност при управляващите и несигурност в страната. Най-тежката реакция обаче е отговор - диктатура, коментира Нинова. По думите й всеки, който е недоволен, е или спяща клетка, или маргинал, защото народът стана и каза мнението си, че така повече не може. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

  • 10 Май 2024
  • 166
Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

ТД "Насам-Натам" И Община Царево СЪС СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВЪЖЕНИЯТ МОСТ В СЕЛО КОСТИ.

  • 10 Май 2024
  • 160
Поредната съвместна инициатива с Община Царево е в ход- въжения мост в с. Кости да бъде ремонтиран.

Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика

  • 10 Май 2024
  • 159
Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика. "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни" е проект, разработен от Фондация „Солинария“ и финансиран по Програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“. Проектът включва три концерта, които ще се състоят на 10, 11 и 12 май в Културен дом НХК.

Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

  • 10 Май 2024
  • 176
Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

НАПУСНА НИ ДОАЙЕНЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ БАЛЕТ ПРОФ. ПЕТЪР ЛУКАНОВ

  • 10 Май 2024
  • 165
Проф. Петър Луканов е дългогодишен солист, хореограф-постановчик и педагог, създател е на повече от 80 балетни постановки, 35 танцови миниатюри и е автор на танцовите фрагменти за някои от най-впечатляващите оперни продукции на сцените на българските оперни театри.