« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Депутатите заседават извънредно заради "Олимпик" и Търговския регистър

Народното събрание прекъсва лятната си ваканция и се събира извънредно в 13 ч., за да изслуша премиера Бойко Борисов за проблемите с Търговския регистър и за да обсъди казуса с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик". Заседанието е по искане на БСП. Парламентът ще заседава при дневен ред от две точки, записан във внесеното от левицата искане. Първата е, проект на решение за предприемане на действия във връзка с отнемането на лиценза за извършване на застрахователна дейност на кипърската застрахователна компания "Олимпик". С решението се задължава министъра на финансите да предприеме действия по търсене на възможности за възстановяване на платените суми и гарантиране на правата на засегнатите граждани. Настоява се и Комисията за финансов надзор до 7-ми септември да представи пред Народното събрание цялостен доклад за надзора върху дейността на кипъркото дружество у нас, както и информация за актуалното състояние на Гаранционния фонд. В дневния ред е и изслушване на министър-председателя Бойко Борисов във връзка със сигурността на електронните бази данни, съхранявани от Агенцията по вписванията и Министерството на правосъдието и отговорността за възникналата криза. За да бъде проведено извънредното заседание, е необходим кворум от минимум 121 народни представители. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

  • 10 Май 2024
  • 146
Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

ТД "Насам-Натам" И Община Царево СЪС СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВЪЖЕНИЯТ МОСТ В СЕЛО КОСТИ.

  • 10 Май 2024
  • 144
Поредната съвместна инициатива с Община Царево е в ход- въжения мост в с. Кости да бъде ремонтиран.

Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика

  • 10 Май 2024
  • 144
Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика. "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни" е проект, разработен от Фондация „Солинария“ и финансиран по Програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“. Проектът включва три концерта, които ще се състоят на 10, 11 и 12 май в Културен дом НХК.

Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

  • 10 Май 2024
  • 150
Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

НАПУСНА НИ ДОАЙЕНЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ БАЛЕТ ПРОФ. ПЕТЪР ЛУКАНОВ

  • 10 Май 2024
  • 149
Проф. Петър Луканов е дългогодишен солист, хореограф-постановчик и педагог, създател е на повече от 80 балетни постановки, 35 танцови миниатюри и е автор на танцовите фрагменти за някои от най-впечатляващите оперни продукции на сцените на българските оперни театри.