Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

Девойките взеха участие в Международен културен фестивал на розата, провеждащ се за втора година в островния туристически град. Фестивалът включва поредица от събития, обслужващи широк спектър от интереси и предпочитания, включително церемония по откриването, креативен пазар на цветя, дегустация на тропически рози, арт парад и арт панаир. Пътуването на карловските девойки бе организирано и финансирано от Българо-Китайската фондация за култура. В Поднебесната империя момичетата посетиха и южния китайски технологичен мегаполис Шенжен. Община Карлово поддържа дългогодишно сътрудничество с Българо-Китайската фондация за култура. Всяка година Фондацията предоставя една от големите награди в конкурса-спектакъл Царица на розата и неин представител е член на журито. В тази връзка бе организирано и посещението на двете момичета от Карлово в Китай. Участничките в конкурса за Царица на розата получават не само материални награди, а и такива, които обогатяват техните културни познания и личностни ценности. Антония и Дани споделиха изключително интересните си лични преживявания. Двете момичета изказаха своята благодарност към организаторите на тяхното пътуване и към Община Карлово в лицето на кмета д-р Емил Кабаиванов, които също съдействаха за организацията и реализирането на посещението им в Китай.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 62
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 78
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 84
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 95
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график: