« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

100-те туристически обекта стават 99

По този ироничен начин екипът на Зелени Балкани алармира за един изключително сериозен проблем – за реалната опасност един от 100-те туристически обекта – „6 б Посетителски център „Поморийско езеро” да бъде заличен като такъв. Това се налага поради факта, че организацията трябва спешно да напусне Посетителския център в Поморие по настояване на кмета на община Поморие, който отказа да бъдат продължени договорните отношения със Зелени Балкани за стопанисване на Центъра. Припомняне, че Центърът е създаден през 2010 г., по проект подготвен и изпълнен от Зелени Балкани, финансиран от Глобалния екологичен фонд чрез Световна Банка. На Зелени Балкани от кмета на община Поморие е поставен 14-дневен срок за освобождаване на сградата на Центъра, без яснота, какво се случва с експозицията. Писмено и в личен разговор от кмета на община Поморие има отказ експозицията да остане. На практика това прави невъзможно стопанисването на Центъра като готов туристически продукт, лицензиран като част от Националното Движение „Опознай България – 100 Национални Туристически Продукта. „Това считаме като сериозна загуба не само за Поморие и за обществеността на града, но и за цялата туристическа общност и за туризма на България, като цяло“, споделя Елена Стоева от екипа на Зелени Балкани. Поставеният от кмета на общината срок, съвпада и с периода на провеждане на ежегодната работна бригада на Поморийско езеро, организирана от Зелени Балкани, обявена за периода 01-08 септември, за която Посетителският център се ползва като база и затварянето му би попречило и на консервационните дейности, провеждащи се на територията на защитена местност Поморийско езеро. Зелени Балкани се обръщат към цялата общественост и към Българския Туристически Съюз и неговата многохилядна "армия" от членове и съмишленици с апел да бъде съхранен туристическият продукт „6 б Посетителски център „Поморийско езеро” „Опасенията ни са, че общината не разполага с нужния експертен потенциал, познаване на биоразнообразието, както и желание да бъдат демонстрирани природозащитните практики в Посетителски център „Поморийско езеро”, което за нас прави невъзможно съхраняването му като такъв, каквато е била идеята и волята на донорите и на нас като инициатори“, допълва Елена Стоева.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 345
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 425
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 429
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 464
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 476
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.