« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Турски хотелиери недоволни от данък "престой"

Въвеждането на данък за престой в турски хотели ще бъде неприятна изненада за туристи, които вече са предплатили почивките си за Турция за 2020 г. Това заяви ръководителят на Федерацията на турските хотелиери Осман Айък, цитиран от ТАСС. Той посочи, че събирането на данъка от туристи, които вече са платили почивките си, може да бъде проблемно за туроператорите. Гостите ни са платили за почивки за 2020 г. още преди решението за въвеждането на данъците за престой в хотели. Това ще се превърне в истинска неприятна изненада за тях. По закон ще трябва да налагаме този данък на клиентите ни, посочи Айък. На 7 декември в турския Държавен вестник ("Ресми газете") бе публикуван законът, подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган. Законът съдържа положение за въвеждане на допълнителен данък от 2 процента за престой в хотели на територията на страната. Първоначално - от 1 април до края на 2020 г., данъкът ще бъде в размер на един процент. Хотелиерите ще трябва да го маркират в сметките на клиентите за престоя им в хотел. Президентът има правомощия с указ да го намали наполовина или да го увеличи двойно. Данъкът ще бъде налаган за престой в хотели, мотели, апартаменти, къщи за гости и къмпинги. Законът важи и за посещения в развлекателни паркове, аквапаркове, ресторанти към хотели и др. Данъкът няма да бъде налаган за престой в студентски общежития, пансиони и почивни станции за учащи. Против новия данък се обявиха не само хотелиери, но и редица турски политици, главно представители на опозиционната Народнорепубликанска партия. Инициатор за въвеждането на данъка е управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на Ердоган. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

С ярки палатки и мрачно настроение протестиращите британски студенти показват солидарност с връстниците си от САЩ

  • 07 Май 2024
  • 66
ОКСФОРД, 6 май (Ройтерс) – Британски студенти организираха пропалестински протестни лагери в историческите кампуси на университетите в Оксфорд и Кеймбридж в облачен пролетен понеделник в знак на солидарност с американските си връстници.

Китайският президент Си Цзинпин започна в неделя първата си обиколка в Европа от пет години насам

  • 07 Май 2024
  • 63
Китайският президент Си Цзинпин започна в неделя първата си обиколка в Европа от пет години насам, като пристигна в Париж. Очаква се Си да отпътува днес от Франция за сръбската столица Белград. Третата европейска страна, която се планира да посети китайският лидер тази седмица, е Унгария.

БОЖАНА СЛАВКОВА С НОВА АРТ ИНСТАЛАЦИЯ В БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 85
Божана Славкова, създателката на еко арт инсталациите „Прегърната природа“ и „Промените си ти“, ще постави новата си инсталация „Форма на свобода“ в Младежкия международен център.

BRAVE CF С ПЪРВО В ИСТОРИЯТА СИ СЪБИТИЕ В БЪЛГАРИЯ – ДОМАКИН Е БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 84
Една от най-големите световни ММА организации BRAVE Combat Federation идва в България. Първото й гостуване тук ще се случи на 24 август в Бургас, като събитието ще стане факт, след като президентът на организацията Мохамед Шахид бе на посещение в града по покана на кмета Димитър Николов.

От днес влизат в сила новите цени за пътуване с влак, увеличението е средно с 20%

  • 07 Май 2024
  • 71
От днес "Българските държавни железници“ (БДЖ) променят цените на билетите за пътуване с влак заради драстичното увеличаване на разходите на дружеството през последните няколко години, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач. Увеличението ще бъде средно с 20%.