Израел удари с ракети по Дамаск

Израелските въздушни удари, насочени тази нощ срещу позиции на сирийския режими и на неговите ирански съюзници в Сирия, са отнели живота на най-малко 11 бойци, сред които двама сирийски военнослужещи. Това съобщава сирийският Център за наблюдение на човешките права, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Бомбардировките са поразили мишени в района на Дамаск. Израелските атаки са в отговор на изстрелването на ракета земя-земя по израелската територия вчера. "Действащите на територията на Сирия ирански сили "Ал Кудс" (сили със специално предназначение)" изстреляха от сирийска територия ракета земя-земя срещу Голанските възвишения в Израел. Тя беше прехваната от системата за противовъздушна отбраната на Израел. В отговор на тази атака в течение на нощта изтребители на ВВС на Израел атакуваха цели на "Ал Кудс" в Сирия. Атаката беше насочена срещу военни обекти на тези ирански сили, вкл. складове с оръжие, основно на летището в Дамаск, срещу ирански обекти на разузнаването и срещу ирански тренировъчен лагер", се казва в съобщение на пресслужбата на израелската армия. От сирийска страна по време на атаката са били изстреляни десетки сирийски ракети земя-въздух и в отговор на това пък Израел нанесъл удари по батареи на ПВО на сирийските ВВС, се казва още в съобщението. Според Центъра за управление на отбраната към руското министерство на отбраната жертвите на ударите са 4 сирийски военнослужещи. Шестима сирийски военнослужещи са били ранени, предаде ТАСС. В резултат на ударите частично е повредена инфраструктурата на международното летище в Дамаск. Центърът съобщава, че тази нощ в рамките на около 45 минути военновъздушните сили на Израел са нанесли три удара по територията на Сирия от западно, югозападно и южно направление. Руското ведомство допълва, че сирийските противовъздушни сили са унищожили над 30 крилати ракети и управляеми авиобомби при въздушния обстрел от страна на израелските ВВС. "Имаме постоянна политика да нанасяме удари по иранското присъствие в Сирия да удряме всеки, който удря по нас", каза по-рано израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от Ройтерс. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 478
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 445
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 448
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 729
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 699
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.