« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Борел: Ерата на западното господство приключи, бъдещето на Европа е мрачно

Борел: Ерата на западното господство приключи, бъдещето на Европа е мрачно Светът Борел
Ерата на западното господство най-накрая приключи, а бъдещето на Европа е мрачно, предупреди върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Изявлението му е публикувано на сайта на Дипломатическата служба на ЕС. Борел анализира геополитическото напрежение в света и отношенията на Европа със страните от Глобалния юг: „Ако сегашното глобално геополитическо напрежение продължи да се развива в посока „Западът срещу останалите“, бъдещето на Европа рискува да бъде мрачно. Ерата на западното господство наистина най-накрая приключи. Въпреки че беше теоретично разбираемо, не винаги извличахме всички практически изводи от тази нова реалност“. Борел признава, че ситуацията се е изострила от украинската криза и ескалацията на палестинско-израелския конфликт. „Мнозина в Глобалния юг ни обвиняват в двойни стандарти“, признава Борел. Той подчертава, че ЕС трябва да се противопостави на този разказ, но също така трябва да направи повече, не само на думи. „През следващите месеци трябва да работим усилено, за да си върнем доверието на нашите партньори“, заявява дипломатът. В същото време Борел приканва Запада да се обедини още повече, за да увеличи доставките на боеприпаси за Украйна и бързо да изгради военен потенциал в самата Европа. Първият дипломат на ЕС призовава израелската атака срещу Газа да спре възможно най-скоро, за да пренасочат всички усилия към противодействие на Русия. Източник: www.obektivno.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Жълт код за опасно време е издаден за почти цяла България за 8 май

  • 07 Май 2024
  • 75
Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

РЕДЖЕП ОТ „ХЕЛС КИТЧЪН“ ЩЕ ГОТВИ ЗА БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ И ЩЕ ГИ УЧИ ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КУХНЯТА

  • 07 Май 2024
  • 138
Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев.

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 133
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 161
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 167
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.