Стрелба в училище в Русия взе 11 жертви, повечето са деца

Единайсет души, сред които девет деца, бяха убити в гимназия в столицата на руската република Татарстан Казан при стрелба, открита от двама души, предаде ТАСС, като се позовава на източник от правоохранителните органи. Президентът на Татарстан Рустам Миниханов потвърди смъртта на 7 осмокласници - четири момчета и три момичета, както и една учителка съобщи телевизия "Россия-1". Убитата учителка е имала час с петокласници. В болница са откарани 12 деца и четирима възрастни. Единият нападател - 19 годишен, е задържан. Той е завършил същото училище преди 4 години и е имал официално регистрирано оръжие. Вторият стрелец е ликвидиран от силите за сигурност в сградата на гимназията. Единият нападател влязъл през главния вход с автоматично оръжие и веднага открил огън, заяви за ТАСС източник от министерството на образованието. На входа е бил ранен човек от персонала. Децата са били евакуирани, някои ученици са скачали от прозорците, за да се спасят от стрелбата. Ученичка разказа, че е била в час, когато първо чула експлозия, а след това започнала стрелба. Според момичето нападателите едва ли са ученици. Целият ѝ клас бил изведен и никой от съучениците ѝ не е пострадал. Руският президент Владимир Путин нареди днес преразглеждане на правилата за носене на оръжие в Руската федерация след смъртоносната стрелба тази сутрин в училище в столицата на руската република Татарстан. През ноември 2019 г. младеж откри стрелба със законно притежавано ловно оръжие в колеж в Благовешченск, в руския Далечен изток, уби един човек, след което се самоуби. Ранени бяха трима души. Нападателят открил стрелба, след като бил изгонен от аудитория заради закъснение. Възможна причина за атаката е конфликт между студенти, посочва ТАСС. Властите в Татарстан обявиха утрешния 12 май за ден на траур.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Вълна от кандидат-студенти за специалност „Медицина” на предварителните изпити в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 60
412 студенти се явиха на предварителните изпити по биология и химия за специалност „Медицина” в бургаски държавен Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, която е една от най-желаните.

БУРГАСКИ ПРАЗНИЧНИ СЪБИТИЯ В ДНИТЕ ДО 6 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 73
През изминалия уикенд Бургас се превърна в истински водовъртеж от събития, в които се включиха стотици хора като участници и хиляди като публика.

На ретро парада в Сливен за първи път в България беше представен Буик от епохата на Ал Капоне

  • 29 Апр 2024
  • 71
На Лазаровден в Сливен се проведе 11-ото издание на парада за ретро автомобили и мотоциклети.

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ „ВАСИЛ АПРИЛОВ“ ЩЕ ИЗНЕСАТ ДНЕС ИСТИНСКИ СПЕКТАКЪЛ

  • 29 Апр 2024
  • 80
Новата седмица започва с нова доза усмивки, музика и талант. Учениците от ОУ „Васил Априлов“ ще превърнат понеделника в необикновен ден – те са подготвили истински спектакъл.

ЙОРДАН ДАФОВ ДИРИЖИРА ВЕЛИКДЕНСКИЯ КОНЦЕРТ НА 2 МАЙ В ОПЕРАТА

  • 29 Апр 2024
  • 74
На 2 май, четвъртък, от 19 часа в залата на Операта предстои традиционният Великденски концерт, посветен на най-светлия християнски празник.