« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Нови правила за влизане във Великобритания, край на карантината на 2 декември

Великобритания ще пусне нова система за тестване на коронавирус за пътуващите, които пристигат от високорискови страни на 15 декември., Според новите изисквания периодът на задължителна самоизолация на пътниците от тези региони ще бъде намален от две седмици на пет дни в случай на отрицателен резултат от теста, съобщава британското правителство. След този период на самоизолация и отрицателен резултат ще се отменя необходимостта от по-нататъшна карантина. Пътуващите ще трябва да се запишат предварително за тестване и да попълнят въпросник. Тези, които откажат да вземат теста за коронавирус, ще бъдат обект на предходното двуседмично изискване за изолация. Междувременно британският премиер Борис Джонсън обяви края на националната карантина на 2 декември в Англия, където живеят 84% от населението на Великобритания. Ръководството на останалите административни и политически части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, само определя набора от санитарни и епидемиологични мерки. В Англия второстепенните магазини и фитнес залите ще могат да отворят след изтичането на пълната карантина на 2 декември, оповести британският премиер Борис Джонсън в парламента, но допълни, че при връщането към система от тристепенни локални карантини ограниченията ще бъдат по-строги. Решението за това кои райони ще останат в същата степен на местна карантина, както преди локдауна ще бъде оповестено в четвъртък. Това ще зависи от броя на заразяванията, като на всеки 14 дни ще има преразглеждане на положението в отделните райони, а схемата се очаква да продължи до март. Премиерът се извини на хората с бизнес за трудностите, до които ще доведат ограниченията. Ще бъдат отворени обаче второстпенните магазини, фризьорските салони, фитнес залите и местата за отдих. По-голямо посещение ще бъде позволено на сватби и религиозни церемонии при условие, че се спазва социалната дистанция. Ще се върне правилото за събиране на групи до 6 души. Пада вечерния час за заведенията. Най-новият момент е, че ще бъдат допускани до 4 000 публика за спортни прояви на открито в районите с ниска степен на карантина. Очаква се премиерът да разясни и схемата за празнуване на Коледа, като се очаква да бъде позволено на до три семейства да бъдат заедно пет дни около празниците.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 747
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 799
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 799
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 807
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 814
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.