Синът на Тръмп призован за показания пред съд в Манхатън

Според нея, според решението на съдията, „Ерик Тръмп вече няма да може да отложи показанията си под клетва“. Както отбелязва Джеймс, синът на президента на САЩ трябва да отговори на въпросите на нейните подчинени до 7 октомври. Президентските избори в САЩ са насрочени за 3 ноември, а Доналд Тръмп се кандидатира за преизбиране. Главният прокурор заяви, че съда така е разпоредил на „Тръмп Организейшън“ да предостави на разследващите документи, свързани с недвижими имоти. Джеймс по-рано поиска тези материали. Тя отбеляза, че компанията отказва да се съобрази изцяло с тези искания. Държавният прокурор на Ню Йорк започна разследване на „Тръмп Организейшън“ през март. Компанията е заподозряна в изкуствено завишаване на стойността на активите си, за да получи заеми. Производството започна, след като адвокатът на бившия президент на САЩ Майкъл Коен изтъкна, че „Тръмп Организейшън“ е прибегнала до тази практика. Коен работи с компанията около 10 години. Коен беше осъден на три години затвор през декември 2018 г. за редица престъпления, включително укриване на данъци, нарушения на финансирането на кампании, банкови измами и предоставяне на невярна информация на американските финансови институции. Нарушението на правилата за финансиране се изразява в злоупотреба със средства, отпуснати за предизборната кампания. Част от тези средства бяха платени за мълчанието на две жени, които твърдяха, че Доналд Тръмп е имал извънбрачна връзка с тях в миналото. Още преди встъпването си в длъжност Тръмп обяви, че е напуснал всички длъжности, заемани в принадлежащата му „Тръмп Организейшън“, за да ги прехвърли под контрола на синовете си Доналд и Ерик. В същото време президентът не се отърва от компаниите си, тъй като това според адвокатите би означавало да ги продаде на безценица, в ущърб на интересите на останалата част от семейството.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 132
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 138
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 137
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 137
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 148
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.