Израел вероятно ще наложи 14-дневна карантина след рекорден брой заразени

Карантината ще съвпадне с еврейската нова година, Рош Хашана, която започва от следващия петък, след който идват още религиозни празници. Училищата и детските градини ще останат затворени за още две седмици след това. Все пак решението трябва първо да бъде одобрено от правителството в неделя, което ще реши и откога точно мерките ще влязат в сила. В четвъртък Израел за трети пореден ден отбеляза рекорд в броя на новозаразените от коронавирус. Броят на направените тестове също беше значително по-висок от преди, като само в сряда бяха направени почти 45 хиляди теста. Премиерът Бенямин Нетаняху каза, че съществуват опасения, че капацитетът на болниците ще бъде изчерпан. Здравният министър Юли Еделщайн заяви пред израелския информационен сайт Ynet, че подкрепя пълно затваряне на страната по време на празниците. Според съобщения в медиите, Нетаняху също подкрепя карантината. От вторник вечер комендантски час през нощта беше наложен в 40 градове и квартали с особено висок брой на заразените.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Засадиха 2400 фиданки смърч в пострадала от буря гора край Доспат

  • 30 Апр 2024
  • 28
Служители на Южноцентрално държавно предприятие залесиха 2 400 фиданки обикновен смърч на 6 дка площ в местността „Омана“, землището на Доспат.

Учениците от 11е клас на НЕГ “Гьоте”, канят на благотворителен футболен турнир

  • 30 Апр 2024
  • 41
Благотворителен футболен турнир Учениците от 11е клас на НЕГ “Гьоте”, канят на благотворителен футболен турнир между училищата : НЕГ”Гьоте”, АЕГ “Гео Милев”, ППМГ “Акад. Никола Обрешков” и ПГКПИ.

ОТЛИЧИХА АНАЕРОБНАТА ИНСТАЛАЦИЯ С НАГРАДА ЗА ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА БИЗНЕСА

  • 30 Апр 2024
  • 46
Анаеробната инсталация за преработка на биоразградими отпадъци бе отличена в сектор „Награди за принос в развитието на бизнеса в региона“, категория „Предприятие“ в третото издание на BURGAS BUSINESS AWARDS BURGAS.

ЗЕЛЕНАТА ЗОНА СТАВА ОТНОВО ПЛАТЕНА НА 7 МАЙ

  • 30 Апр 2024
  • 70
Община Бургас съобщава, че зелената зона няма да бъде активна през предстоящите празнични дни.

Стартира 14-тото издание на Детска лятна академия за превенция и спорт в община Вeлико Търново

  • 30 Апр 2024
  • 60
Гост на церемонията, която се проведе на специализираните площадки за пожарна и пътна безопасност в с. Балван, беше Николай Николов, съветник на министъра на вътрешните работи.