« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

"Готвачът на Путин" се зарича да разори Навални

Свързаният с Кремъл бизнесмен Евгений Пригожин се е зарекъл да разори руския опозиционен лидер Алексей Навални, който е в кома в берлинска болница, с постановено от съда наказание в размер на около 1,2 млн. долара, съобщава "Франс прес". Пригожин е наричан "готвачът на президента Владимир Путин", защото неговата компания "Конкорд" осигуряваше кетъринга за Кремъл. Информации в медиите твърдят, че той финансира "Вагнер", частна армия от наемници, което той отрича. Навални, 44-годишен адвокат и борец с корупцията, който е един от най-яростните противници на Путин, се лекува в берлинската болница "Шарите", след като се разболя при полет в Сибир. Изследванията на германски медици показват отравяне от инхибитори на холинестеразата, които се намират в нервнопаралитичните агенти. Пресслужбата на "Конкорд" в изявление в социалните мрежи цитира Пригожин да казва, че възнамерявал да приведе в действие съдебно решение от миналата година, съгласно което Навални и негови сътрудници трябва да му изплатят почти 88 млн. рубли (1,2 млн. долара) за щети във връзка с видео разследване. "Възнамерявам да съблека дрехите и обувките на тази група от безскрупулни хора", подчертал Пригожин след разплащането с посочената в съдебното дело компания, което означава, че плащането ще отиде директно за него. Пригожин каза, че "ако другарят Навални ритне камбаната, аз лично нямам намерение да го преследвам в този свят". "Ще отложа това за неопределено време и тогава ще компенсирам удоволствието си", допълва той. Ако Навални оцелее, Пригожин заяви, че ще носи отговорност "според пълната строгост на руското законодателство". Съд през октомври миналата година постанови, че Навални, неговата сътрудничка Любов Собол и Фондацията за борба с корупцията, чийто основател е той, трябва съвместно да платят почти 88 млн. рубли на компанията "Московски школник", която прави училищни вечери. Компанията е свързвана с Пригожин в медийни информации. Той отрича да я притежава.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 717
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 767
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 765
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 774
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 778
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.