Доналд Тръмп иска трети мандат

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще търси трети мандат на поста, тъй като кампанията му през 2016 г. е била "шпионирана". Тръмп направи изявлението на митинг в Ошкош, Уисконсин, в понеделник следобед, въпреки конституционните ограничения в броя на мандатите на президентите. Според Двадесет и втората поправка към Конституцията на Съединените щати, приета през 1947 г., човек е ограничен да бъде избиран за президент два пъти за общо осем години. Франклин Д. Рузвелт, който е избиран за президент четири пъти преди поправката, е единственият президент, който е имал повече от два мандата. Изказвайки се в понеделник, Тръмп заяви: "Ще спечелим още четири години. И тогава, след това, ще продължим за още четири, защото те шпионираха моята кампания. Трябва да получим повторение от четири години." Преди време ФБР обаче опроверга твърденията за шпиониране в подробен доклад. В Манката, Минесота, в понеделник, Тръмп нарече Байдън марионетка на левите екстремисти, които се опитват да заличат границите на Америка. "Вижтe, нaучих eднo нeщo: Путин, Cи Дзинпин, Ким Чeн Ун и Eрдoгaн ca шaхмaтиcти oт cвeтoвнa клaca. Вcички тe мeчтaят Бaйдън дa e прeзидeнт”, зaяви още президентът. Тръмп спря в Минеаполис, за да проведе среща със собственици на малък бизнес, чиито магазини са пострадали при протестите след убийството на Джордж Флойд при полицейския арест. Междувременно започна четиридневната, изцяло виртуална конвенция на демократите, която завършва двумесечна френетична кампания за президентския пост в САЩ. Бившата първа дама Мишел Обама и сенаторът Бърни Сандърс - които се бориха за номинацията на Джо Байдън са сред първите оратори. Ще последват изказвания на бившия президент Бил Клинтън и Джил Байдън, съпругата на номинирания за кандидат на демократите.След това ще говори Барак Обама, а Камала Харис ще застане пред аудиторията преди конвенцията да завърши в четвъртък, когато Байдън официално ще приеме номинацията на демократи и ще произнесе речта си чрез видеовръзка. Байдън и кандидатът за вицепрезидент Камала Харис и множеството оратори ще се стремят да разширят политическата си база, привличайки колебаещите се републиканци. източник: КРОСС

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 206
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 216
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 216
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 215
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 228
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.