Димитър Кузманов е шампион в Барселона, влиза в топ 200

Втората ни ракета (№218 в света) демонстрира по-стабилна психика във важните моменти и пречупи намиращия се на повече от 100 позиции по-напред в ранглистата французин (№112) още в първата част. В нея двамата си размениха общо пет пробива, като Мико реализира три поредни и допусна два, но успя да затвърди преднината си в сюблимния момент в 9-ия гейм. Оттам нататък Кузманов диктуваше изцяло ритъма на корта и довърши съперника си, без да му даде повече дори и гейм. Така българинът завърши турнира без загубен сет в пет мача. За Димитър Кузманов това е 21-ва титла в кариерата и първа от толкова висока категория. Досега най-стойностните му отличия бяха в турнири от календара на международната федерация (ITF) с награден фонд $15 000 през 2019 г. Мико имаше два загубени финала от 25-хилядници през 2020 г. и един загубен финал от категория "Чалънджър" - в Задар (Хър) през март 2021 г. С титлата Кузманов си гарантира и дебют в Топ 200 на световната ранглиста. В моментното подреждане вторият най-добър български тенисист се придвижва с 31 позиции напред до върховото в кариерата си 187-о място.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БУРГАС ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФОРУМ НА КРЕАТИВНАТА ИНДУСТРИЯ - ФАРА

*Над 500 професионалисти от комуникационния бранш ще посетят морския град от 6 до 8 юни

КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ Е СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЧНИ ДНИ

  • 29 Апр 2024
  • 7
В дните от 1 до 6 май в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ви очакват празнично настроение и забавления.

БУРГАСКИТЕ МОМЧЕТА ОТ „DÉJÀ VU” ПРЕДСТАВЯТ ПЪРВИЯ СИ САМОСТОЯТЕЛЕН АЛБУМ „ПЪТ КЪМ ВЪРХА” НА 1 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 6
Броени дни преди да отпътуват за турнето си в Канада, успешните музиканти от „Déjà vu” ще представят първия си самостоятелен албум „Път към върха".

Twitter ще бъде забранен в целия ЕС?

  • 29 Апр 2024
  • 89
Twitter ще бъде забранен в целия ЕС, ако не спазва новите разпоредби относно дезинформацията, заяви френският министър на цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро. Предупреждението идва малко преди Законът за цифровите услуги на ЕС да влезе в сила на 25 август.

Вече има отреден терен за изграждане на сграда на ново спортно училище в Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 87
Вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие.