SpaceX: Догодина пращаме хора около Луната

Компанията SpaceX планира да изпрати двама човека в орбита около Луната през 2018 г. Компанията каза, че двама души, които се познават, са се свързали с нея и са поискали да им бъде организиран едноседмичен полет до Луната. SpaceX не разкри техните имена, нито каква е цената на пътуването, но заяви, че те са платили "значителна сума пари". Двамата кандидати за космически туризъм трябва да бъдат подложени на медицински прегледи и проверки за физическата им годност. Предвижда се те да пътуват до Луната, но без да кацат на нея, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Космическите туристи ще се превърнат в едни от много малкото хора, виждали обратната страна на Луната на живо. Подобен полет не е осъществяван от над 40 години. Последният път, когато бяха изпратени хора до Луната, беше през 1972 г. като част от американската космическа програма "Аполо". Междувременно от НАСА планират да изпратят хора около Луната в близките 5 години, като е много вероятно полета да бъде осъществен още на първия полет на новата ракета SLS, заедно с космическия кораб Orion. Най-ранната възможност за този полет е да се реализира през 2019 година, като отново не се предвижда опцията за кацане. Русия също планира да се включи в тази нова туристическо-космическа надпревара, като от "РКК Энергия" планират да предложат обиколка около Луната през 2021 - 2022 година, която ще се извършва от модернизиран "Союз". http://it.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 262
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 244
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 249
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 531
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 501
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.