Компенсират белгийци за километър на велосипед

Повече от 400 хиляди белгийци са получили пари заради това, че използват своите велосипеди, за да отидат на работа. Общо изплатени са 93 милиона евро. Стимулът е на базата на определена цена на изминат километър, която се плаща от работодателите, които в последствие могат да си приспаднат сумата от своите данъци, пише velocafe.bg . Служителите пък могат да си приспаднат закупуването и поддръжката на своите велосипеди. През миналата година 406 хиляди белгийци са се възползвали от възможността, а това е струвало 93 милиона евро на правителството. За сравнение, през 2011 броят на използвалите стимула е 30% по-нисък при 314 хиляди работодатели. Финансовата компенсация не е единствената. Карането на колело до работа е начин, по който Белгия се справя с проблема с трафика по пътищата. Колоездачната асоциация на страната стартира кампания „С колело на работа“, за да осигури допълнителен импулс на инициативата. Според данните, колоездачите карат и на по-дълги дистанции. През 2011 колоездачите карат средно по 944 км, докато миналата година е 1045 км. Така средната компенсация, изплащана от компаниите, е нараснала от 198 евро на 230 евро. Тази сума обаче може да бъде много по-голяма. Ако служител живее на 15 км от своя офис и работи 210 дни в годината, получавайки максималната компенсация от 0,22 евро на километър би получавал годишна сума за каране на колело до работа в размер на 1386 евро.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 348
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 323
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 328
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 611
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 581
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.