Робот-полицай ще пази китайските гари

Робот-полицай ще пази китайските гари Любопитни Снимка: БТА
Първият робот-полицай в Китай приключи първия си официален патрул на гарата в централната провинция Хънан по-рано тази седмица. Автономното "ченге" от ново поколение ще може да изпълнява длъжността си през всички сезони на годината. Той бе забелязан и в натоварената чакалня на Zhengzhou East на 15 февруари, съобщава CCTV news, цитирана от Факти. Според докладите, неговите системи не изискват човешки контрол, за да може да се движи свободно и да си взаимодейства с пътниците, отговаряйки на най-различни въпроси от тяхна страна. Други негови функционалности включват лицево разпознаване, с което може да се откриват престъпници и бегълци сред тълпите в помощ на полицията. В допълнение, патрулът може да следи качеството на въздуха и температурата на околната среда, както и да разкрива експресно пожари и други рискове за сигурността. Liu Shubin, директор на гарата, обясни пред китайските медии, че роботизираният полицай ще бъде като за начало тестван в продължение на седмица в полеви условия, и то предимно през нощта. http://it.dir.bg/

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината извършва сериозен ремонт в помощното училище

  • 23 Юли 2019
  • 140
Тази година Община Бургас прави рекордна инвестиция в нови образователни програми и ремонт на образователна инфраструктура, цели 40 % от общия й бюджет. Част от средствата са насочени към едно малко, но важно училище.

Стогодишната футболна история на „Черноморец“ ще оживее в изложба

  • 23 Юли 2019
  • 139
Изложба в центъра на града ще покаже едни от най-паметните моменти от стогодишната история на футболния „Черноморец“ Бургас. Изложбата, която ще бъде разположена до сградата на Община Бургас, ще покаже различни периоди от развитието на клуба.

Свинско с африканска чума не се продава

  • 23 Юли 2019
  • 125
Няма месо с африканска чума в търговската мрежа, увери началникът на отдел "Здравеопазване на животните" към Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ д-р Александра Митева.

Иван Гешев за атаката на НАП: Фирмата, в която работи Кристиян, се занимава с киберрекет

  • 23 Юли 2019
  • 143
Отначало за атаката срещу НАП разследването започна срещу лицето, което знаете - Кристиян. В момента за нас е ясно, че този обвиняем е просто оръдие. Разследването и основната версия, по която се работи е, че фирмата, в която той работи, се занимава с киберрекет.

"Електромагнитна атака" срина ел. захранването на Венецуела

  • 23 Юли 2019
  • 138
Социалистическото правителство на Венецуела заяви, че огромният срив в електрозахранването се дължи на "електромагнитна атака" срещу националната водноелектрическа система, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.