« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Австралийски милиардер възражда мечтата си да отплава на Титаник II

Само около 700 оцеляха, създавайки история като най-катастрофалното пътуване в света – и електрическата крушка на една идея за милиардер с интерес към круизите и парите за изгаряне. Палмър за първи път стартира планове за Титаник II през 2012 г. и отново през 2018 г. Шест години по-късно той го направи отново, подновявайки проекта в сряда по време на пресконференция в Операта в Сидни на фона на известното пристанище на града. Още веднъж въпросът е защо? „Много по-забавно е да снимам Титаник, отколкото да си седя вкъщи и да си броя парите“, каза Палмър пред местните медии с откровената честност на човек, който печели почти половин милиард долара от възнаграждения за копаене всяка година. За Палмър въпросът не е как да печелите пари, а къде да ги харчите. Когато за първи път изложи мечтата си да построи по-плаваща версия на Титаник преди повече от десетилетие, популярното мнение беше, че той е достатъчно богат и ексцентричен, за да го направи. Но насрещните ветрове на пандемията удариха и проектът за милиони долари беше спрян, тъй като пристанищата бяха затворени и пътниците преоцениха апетита си за риск да бъдат поставени под карантина в морето. Палмър, председател на компанията Blue Star Line зад проекта "Титаник", също имаше други въпроси в дневния си ред. През последните години той заведе множество съдебни дела срещу държавни и федерални правителства. Той се изправи срещу правителството на щата Западна Австралия за решението му да затвори границите си по време на пандемията. Друга загуба на Върховния съд дойде, когато той поиска милиарди долари обезщетение от същото щатско правителство заради решението му да блокира достъпа му до обезщетение за проект за желязна руда. След като пандемията отмина и круизните кораби отново са в морето, Палмър каза, че моментът е подходящ да съживи мечтата си за Титаник. източник:CNN

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 214
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 255
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 257
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 267
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 275
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.