« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Голямата загадка Мерилин Монро

Мерилин Монро e икона, секссимвол, легенда и....голяма загадка за любителите на киното и на женската красота. Загадка остава и причината да си замине толкова рано от света и нейната тайнствена смърт.Тя е много повече от сексапилната блондинка, за която се говори, че е била любовница на Джон Ф. Кенеди. Но не всички го знаят. През целия си живот тя остава между сексапила и актьорското майсторство. Мерилин Монро е икона, секссимвол, легенда. В своята книга "Мит и муза" Барбара Зихтерман пише за нея: "Едва ли има привлекателна женска черта, която тя да не е притежавала". Същевременно обаче актьорските ѝ умения често остават на заден план. "Нейният сексапил и звезден образ изцяло засенчват актьорските ѝ качества." А в личния си живот тя остава много нещастна. В книгата са събрани оценките на известни личности, които говорят за феномена Мерилин Монро. Нейният последен съпруг, драматургът Артър Милър, казва: "Така и не разбрах как Мерилин се превърна в символ на автентичността. Може би обяснението е в това, че само с поглед тя караше мъжете да са готови на изневяра, а жените - да се пръскат от завист." Мерилин не можеше дори за миг да си подаде главата навън, без да рискува да бъде снимана от дебнещите навсякъде фотографи. Така прекарвахме много време сами заедно", спомня си още Милър. Това обаче е позволявало на двамата да водят дълги разговори - много повече, отколкото при други обстоятелства, добавя той. "Въпреки промените от 1960-те години, въпреки сексуалната революция и феминизма, в своята дълбока същност Америка си остава една пуританска култура, която се чувства застрашена от силата на секса и която сочи с пръст всекиго, който преминава границите.", пише Барбара Зихтерман. Писателят Труман Капоти е бил един от най-близките приятели на актрисата. Той пише следното за нея: "Тя притежава това сигурно присъствие, това вътрешно излъчване и тази изведнъж изригваща интелигентност, които на сцената остават невидими."

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 205
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 245
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 247
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 256
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 264
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.