Британска компания започна производство на хартиени бутилки за вино

  • 08 Юли 2020
Освен, че е пет пъти по-лека от стандартната стъклена бутилка, хартиената е далеч по-безобидна алтернатива за околната среда. Създател и производител на Frugal Bottle е британската компания за екоопаковки - Frugalpac, от която тръгват и първите изцяло годни за рециклиране картонени чаши за кафе. Изработена е почти изцяло от рециклирана хартия и тежи само 83 гр. Във вътрешната част има пластмасов плик, подобен на този в боксовете. Колкото до пластмасата, производителят твърди, че нейното съдържание е "77% по-малко" от тази в пластмасовите бутилки, и че то също е годно за рециклиране. Бутилката може да се съхранява в хладилник, и запазва виното изстудено по-дълго време. След употреба може да изхвърлите цялата бутилка, може да я разделите на двете й части и да я изхвърлите разделно. Дебют за хартиената бутилка правят сортовете Cantina Goccia, 3Q 2017, кюве от санджовезе, мерло и каберне. Виното се продава и онлайн. Според нея бутилката е приспособима за всякакъв алкохол. Изпълнителният директор на Frugalpac заявява пред The Independent, че бизнес моделът е машините за хартиени бутилки да се продават директно на винени производители или фабрики за опаковки, което допълнително би намалило нивото на въглеродните емисии. Доставките могат да започнат от следващата година. За сега интересът е основно от вътрешния и европейски пазар. И няма спор, ако сметките на Frugalpac се окажат правилни, това би довело да революционна промяна във винения свят.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Twitter ще бъде забранен в целия ЕС?

  • 29 Апр 2024
  • 22
Twitter ще бъде забранен в целия ЕС, ако не спазва новите разпоредби относно дезинформацията, заяви френският министър на цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро. Предупреждението идва малко преди Законът за цифровите услуги на ЕС да влезе в сила на 25 август.

Вече има отреден терен за изграждане на сграда на ново спортно училище в Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 29
Вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие.

Вълна от кандидат-студенти за специалност „Медицина” на предварителните изпити в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 75
412 студенти се явиха на предварителните изпити по биология и химия за специалност „Медицина” в бургаски държавен Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, която е една от най-желаните.

БУРГАСКИ ПРАЗНИЧНИ СЪБИТИЯ В ДНИТЕ ДО 6 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 84
През изминалия уикенд Бургас се превърна в истински водовъртеж от събития, в които се включиха стотици хора като участници и хиляди като публика.

На ретро парада в Сливен за първи път в България беше представен Буик от епохата на Ал Капоне

  • 29 Апр 2024
  • 80
На Лазаровден в Сливен се проведе 11-ото издание на парада за ретро автомобили и мотоциклети.