Започва конкурсът за най-добър разказ и стипендия „Млад разказвач“

От 1-ви декември всички желаещи да участват в третото поредно издание на конкурса "Млад разказвач" и творческа стипендия на името на бургаския писател Атанас Радойнов могат да подават своите творби. В него могат да кандидатстват всички пишещи младежи, които попадат в двете възрастови групи: от 18 до 25 години и от 26 до 35 години. Конкурсът за млади автори на разказ се организира от Община Бургас, Сдружение Бургаска писателска общност и семейството на писателя. Разказите на любовна тематика трябва да бъдат не по-дълги от 5 страници, написани на шрифт "Timеs New Roman" 12 и изпратени в електронен вид на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. в срок от 01.12.2018 г. до 31.01.2019 г. Творбите ще бъдат разгледани и оценени от жури от Сдружение Бургаска писателска общност и член на семейство Радойнови. Най-добрите двама автори от двете възрастови групи ще бъдат определени за носители на творческата стипендия "Млад разказвач" и ще получават еднократно по 200 лв. и диплом. Наградите ще бъдат връчени от организаторите на специална церемония с рецитал на номинираните автори в Деня на влюбените - 14 февруари от 18.00 часа в Дома на писателя - Бургас, намиращ се на улица "Вола" № 1.   СТАТУТ за Творческа стипендия "Млад разказвач" на името на писателя Атанас Радойнов   А. Общи положения: 1. Стипендията "Млад разказвач" на името на бургаския писател Атанас Радойнов се учредява по идея на Сдружение Бургаска писателска общност и сем. Радойнови; 2. Тя се връчва след регионален конкурс, организиран от Община Бургас, Сдружение Бургаска писателска общност и семейството на писателя; 3. Стипендията е ежегодна и се връчва на 14 февруари - Деня на влюбените. Първото й издание е през 2017 г.; 4. Журито се определя от Сдружение Бургаска писателска общност и включва член на семейство Радойнови.    Б. Условия за участие: 1. За стипендия "Млад разказвач" могат да кандидатстват младежи в две възрастови групи: от 18-25 години и от 26-35 години; 2. Разказите на любовна тематика, не по-дълги от 5 страници, се изпращат в електронен вид, написани на Timеs New Roman 12 на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; 3. Срок за изпращане  - от 01.12.2018 г. до 31.01.2019 г.   В. Награда на конкурса: 1. Двамата автори, в двете възрастови групи, определени за носители на стипендия "Млад разказвач" получават еднократна стипендия по 200 лв. на всеки и диплом; 2. Наградата се връчва от организаторите на специална церемония с рецитал на номинираните автори на 14 февруари 2019 г. от 18.00 часа в Дом на писателя-Бургас.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Органичават движението в центъра на 24 май

  • 22 Май 2019
  • 33
Рекордното шествие на 24 май, което ще събере на едно място близо 800 души, ще доведе до временна реорганизация на движението в Централната част на Бургас, съобщи днес комисар Неделчо Рачев – началник отдел „Охранителна полиция и КАТ”.

Забраниха улова на бели пясъчни миди в Черно море

  • 22 Май 2019
  • 39
Забранява се уловът на бели пясъчни миди в Черно море, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите. От там уточняват, че от днес със заповед на министъра на земеделието, храните и горите не е разрешен риболовът на бели пясъчни миди в българската акватория на Черно море.

Проблем с машинното гласуване: Омбудсманът сигнализира ЦИК

  • 22 Май 2019
  • 38
Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо до председателя и членовете на Централната избирателна комисия, в което обръща внимание на опасения на граждани относно възможни проблеми при произвеждане на машинното гласуване и отчитането на резултатите от него на предстоящите избори за Европейски парламент.

Близо 1000 изпълнители се включват в националния фестивал „Хоро край лазурния бряг“ в парк „Минерални бани“

  • 22 Май 2019
  • 44
Бургас става сцена на грандиозен фолклорен концерт в Деня на детето. Петият национален фестивал на любителските клубове "Хоро край лазурния бряг" събира в едно богатството на народното творчество, традиционната българска кухня и природосъобразния начин на живот.

Вижте празничната програма за 24 май

  • 22 Май 2019
  • 48
24 май е любимият празник на бургазлии, който се отбелязва по-масово дори от Никулден.