Атрактивната корейска група „Норъм Мачи“ с концерт в Бургас

Корейската група за перкусии "Норъм Мачи" ще разкрие екзотиката и неповторимата атмосфера на своята страна от сцената на Летния театър в Бургас. Оригиналният и различен музикален спектакъл ще бъде само един и ви очаква на 7 юни от 19:30 часа в Летния театър при вход свободен. Още от основаването си през 1993 год. ансамбълът се опитва да преоткрие своята традиционна музика като общува с други видове музика, без да губи автентичността си. Групата носи името си от термина използван от корейските естрадни певци, който показва комбинация от качества  и умения, усвоени само от най-добрите изпълнители. Определението  "Норъм Мачи" се отнася за изпълнителят,  който е толкова способен, че никой друг не би посмял да го повтори. Ансамбълът се радва както на признание в своята родина, така и по света, като групата е решена да не се обвързва с миналото, а да общува с публиката тук и сега. Критиците и аудиторията нарекли "Норъм Мачи" очарователен и ориентиран към бъдещето ансамбъл заради начина, по който художниците се свързват с публиката, очевидното удоволствие,  с което те изпълняват репертоара си и дълбоките емоции, които споделят, когато се движат напред и назад между миналото и настоящето. "Норъм Мачи" се специализират във виртуозната перкусионна музика, позната като Samul-nori. Тази вълнуваща музика е представена за първи път на Запад в края на 70-те години от легендарния ансамбъл. Samul-nori е модернизирана и адаптирана за сцена  версия на древната пунгмул-нори - древен ритуал, произтичащ от шаманизъм и анимизъм. Samul-nori (Samul означава "четири предмета" и Nori означава "игра") се изпълнява  предимно от четири традиционни инструмента: Джанг-гу, Бук, Джинг и Куангвари. Други използвани инструменти са Taepyongso и Piri. Всеки от четирите основни инструмента представлява различен елемент от природата: Джанг-гу представлява дъжд, Бук - облаците, Джинг - вятъра и Куангвари - гръмотевична буря. Ин и Ян също си намират своето отражение: Букът и Джанг-гу представляват звука на Земята, докато Джинг и Куангвари представляват звука на небето.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Старт на форума в Давос без Тръмп, Мей, Путин и Макрон

  • 22 Ян 2019
  • 98
Световни политически и бизнес лидери се събират в швейцарския град Давос тази седмица, за да обсъдят каква политика да следват на фона на опасенията, породени от забавения икономически растеж, търговските войни и Брекзит, предаде Ройтерс.

Русия ще контраатакува ЕС заради последните санкции

  • 22 Ян 2019
  • 96
Русия се запазва правото на ответни мерки по отношение на въведените нови санкции на Европейския съюз срещу ръководството и сътрудници на Главното разузнавателно управление заради делото "Скрипал".

Прокуратурата разкри схема за фалшиви ТЕЛК-ове в цялата страна

  • 21 Ян 2019
  • 130
Образувани са досъдебни производства в цялата страна по повод източване на средства от НОИ чрез фалшиви документи за инвалидност – т.нар. ТЕЛК-ове. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг, цитиран от „Фокус“.

ЕС наказа четирима руснаци заради отравянето на Скрипал

  • 21 Ян 2019
  • 130
Съветът на ЕС съобщи, че налага санкции на деветима граждани и една организация заради разпространение на химически оръжия. ЕС за първи път въвежда санкции по новия режим за химическото оръжие. Ограниченията са наложени заради "случая на Скрипал".

„Черноморец” стартира в Първата петица със загуба

  • 21 Ян 2019
  • 137
Лидерите от първия етап от баскетболното първенство при мъжете в „А” група „Черноморец” и „Академик 2” не оправдаха очакванията за оспорвано дерби на старта в Първата петица.