« ноември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Атрактивната корейска група „Норъм Мачи“ с концерт в Бургас

Корейската група за перкусии "Норъм Мачи" ще разкрие екзотиката и неповторимата атмосфера на своята страна от сцената на Летния театър в Бургас. Оригиналният и различен музикален спектакъл ще бъде само един и ви очаква на 7 юни от 19:30 часа в Летния театър при вход свободен. Още от основаването си през 1993 год. ансамбълът се опитва да преоткрие своята традиционна музика като общува с други видове музика, без да губи автентичността си. Групата носи името си от термина използван от корейските естрадни певци, който показва комбинация от качества  и умения, усвоени само от най-добрите изпълнители. Определението  "Норъм Мачи" се отнася за изпълнителят,  който е толкова способен, че никой друг не би посмял да го повтори. Ансамбълът се радва както на признание в своята родина, така и по света, като групата е решена да не се обвързва с миналото, а да общува с публиката тук и сега. Критиците и аудиторията нарекли "Норъм Мачи" очарователен и ориентиран към бъдещето ансамбъл заради начина, по който художниците се свързват с публиката, очевидното удоволствие,  с което те изпълняват репертоара си и дълбоките емоции, които споделят, когато се движат напред и назад между миналото и настоящето. "Норъм Мачи" се специализират във виртуозната перкусионна музика, позната като Samul-nori. Тази вълнуваща музика е представена за първи път на Запад в края на 70-те години от легендарния ансамбъл. Samul-nori е модернизирана и адаптирана за сцена  версия на древната пунгмул-нори - древен ритуал, произтичащ от шаманизъм и анимизъм. Samul-nori (Samul означава "четири предмета" и Nori означава "игра") се изпълнява  предимно от четири традиционни инструмента: Джанг-гу, Бук, Джинг и Куангвари. Други използвани инструменти са Taepyongso и Piri. Всеки от четирите основни инструмента представлява различен елемент от природата: Джанг-гу представлява дъжд, Бук - облаците, Джинг - вятъра и Куангвари - гръмотевична буря. Ин и Ян също си намират своето отражение: Букът и Джанг-гу представляват звука на Земята, докато Джинг и Куангвари представляват звука на небето.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Часовникът на „Александровска“ с нов механизъм

  • 15 Ное 2018
  • 18
Часовникът на улица "Александровска" ще продължи да отмерва времето и в бъдеще. В момента стрелките му са спрели заради повреда в задвижващия механизъм. Заради възрастта си той вече е морално остарял и извършването на поправка е невъзможно.

Общината: Не изхвърляйте старите гуми безразборно

  • 15 Ное 2018
  • 27
В сезона за "преобуване" на автомобилите Община Бургас напомня на собствениците на моторни превозни средства, че могат да предават абсолютно безплатно старите и неизползваеми гуми в мрежата от Мобилни центрове за разделно събиране на отпадъци.

Масови проверки от днес за гуми с грайфер под 4 мм

  • 15 Ное 2018
  • 31
От днес "Пътна полиция" в цялата страна ще глобява с по 50 лв. всички водачи, чиито гуми на превозни средства са под 4 мм. Ще се проверява още дали фаровете са настроени правилно и дали чистачките са в изправност.

Започва Рождественският пост

  • 15 Ное 2018
  • 31
От днес започна постът преди празника Рождество Христово. Според Типика (Устава) на БПЦ Рождественският (Коледният) пост е втори по своята продължителност след Великия пост. Той е четиридесетдневен и не е така строг като Великия и Богородичния пост.

Маркет линкс: Недоверието към ГЕРБ стигна 60%

  • 15 Ное 2018
  • 24
Публичните скандали засилват негативните оценки за посоката на развитие на страната. Това отчитат от „Маркет линкс” в проучване, проведено между 15 и 24 октомври сред 1032 души.