« септември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Атрактивната корейска група „Норъм Мачи“ с концерт в Бургас

Корейската група за перкусии "Норъм Мачи" ще разкрие екзотиката и неповторимата атмосфера на своята страна от сцената на Летния театър в Бургас. Оригиналният и различен музикален спектакъл ще бъде само един и ви очаква на 7 юни от 19:30 часа в Летния театър при вход свободен. Още от основаването си през 1993 год. ансамбълът се опитва да преоткрие своята традиционна музика като общува с други видове музика, без да губи автентичността си. Групата носи името си от термина използван от корейските естрадни певци, който показва комбинация от качества  и умения, усвоени само от най-добрите изпълнители. Определението  "Норъм Мачи" се отнася за изпълнителят,  който е толкова способен, че никой друг не би посмял да го повтори. Ансамбълът се радва както на признание в своята родина, така и по света, като групата е решена да не се обвързва с миналото, а да общува с публиката тук и сега. Критиците и аудиторията нарекли "Норъм Мачи" очарователен и ориентиран към бъдещето ансамбъл заради начина, по който художниците се свързват с публиката, очевидното удоволствие,  с което те изпълняват репертоара си и дълбоките емоции, които споделят, когато се движат напред и назад между миналото и настоящето. "Норъм Мачи" се специализират във виртуозната перкусионна музика, позната като Samul-nori. Тази вълнуваща музика е представена за първи път на Запад в края на 70-те години от легендарния ансамбъл. Samul-nori е модернизирана и адаптирана за сцена  версия на древната пунгмул-нори - древен ритуал, произтичащ от шаманизъм и анимизъм. Samul-nori (Samul означава "четири предмета" и Nori означава "игра") се изпълнява  предимно от четири традиционни инструмента: Джанг-гу, Бук, Джинг и Куангвари. Други използвани инструменти са Taepyongso и Piri. Всеки от четирите основни инструмента представлява различен елемент от природата: Джанг-гу представлява дъжд, Бук - облаците, Джинг - вятъра и Куангвари - гръмотевична буря. Ин и Ян също си намират своето отражение: Букът и Джанг-гу представляват звука на Земята, докато Джинг и Куангвари представляват звука на небето.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Запорираха цялото имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви

  • 20 Сеп 2018
  • 40
С решение на Специализирания наказателен съд е било запорирано цялото имущество, което се води на семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, обяви пред журналисти Иван Гешев, цитиран от БНР.

Депутатите гласуваха тримата нови министри

  • 20 Сеп 2018
  • 36
Избраха тримата нови министри на Министерство на транспорта Росен Желязков, на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на вътрешните работи Младен Маринов. След подадени оставки от поста бяха освободени Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев.

Монтираха четири велосикотки

  • 20 Сеп 2018
  • 45
Често наричат Бургас град на котките. Тук популацията на бездомните улични кучета е напълно овладяна, те буквално липсват. Природата не търпи празно и затова котките са доста - големи, малки, шарени, едноцветни, пухкави, късокосмести...

Въвеждат нови стандарти в Апелативния съд

  • 20 Сеп 2018
  • 47
По-високите стандарти в работата на Апелативен съд – Бургас след влизане в сила на Регламента за защита на физическите лица във връзка с обработването на лични данни представи на брифинг административният ръководител съдия Деница Вълкова.

Данъчните с кампания към земеделците с неточности при декларирането

  • 20 Сеп 2018
  • 43
Кметовете на общини и кметските наместници да насърчат подаването от страна на земеделските производители от Бургаска област, които са допуснали неточности в декларирането на доходите си, коригиращи декларации в НАП. Крайният срок е първи октомври.