« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

„Доверие“ – най-новият роман на италианския писател Доменико Старноне

Романът „Доверие“ е още един изгарящ портрет на човешките взаимоотношения, а също и задълбочен поглед върху учителската професия като призвание. Млад мъж и много млада жена. Тя е жизнена и блестяща.
Пиетро е учител, а Тереза е бивша ученичка, която винаги е била влюбена в него. Мечта, която може да се сбъдне само известно време след завършване на университета. Любовната връзка на Пиетро и Тереза е бурна и страстна.
След поредния ужасен спор, на Тереза й хрумва идея: те трябва да си кажат нещо, което никога не са казвали на друг, нещо, което се срамуват да кажат на някого. Те ще чуят признанията на другия без осъждане и с любов в сърцата си. По този начин Тереза смята, че те ще останат обединени завинаги, по-тясно свързани от всякога.

След повече от три години връзка, няколко дни след като споделят своите тайни, те се разделят. И тук за нас започва истинската история.

Пиетро среща Надя, влюбва се и й предлага брак. Но сянката на тайната, която той е признал пред Тереза, го преследва и самата Тереза периодично се появява, заставайки на кръстопътя на всеки по-важен момент от живота му. Или той е този, който я търси? Погледът на автора следва неотклонно грешните линии в нашите публични лица и сложността на нашето лично „аз“. Доверието задава въпроса до колко сме склонни да се наведем, за да покажем на света най-добрата си страна, знаейки добре, че когато сме най-уязвими, сме и най-опасните.

Доменико Старноне (роден през 1943 г. в Неапол) е италиански писател, сценарист и журналист, един от най-известните романисти. Работил е като гимназиален учител и редактор на няколко вестника и сатирични списания. Публикувал е романи, които са международни бестселъри и по чиито мотиви са екранизирани филми.

През 2001 г. Старноне е спечелил наградите „Стрега“, „Неапол“ и „Кампиело“ с романа си „Улица 'Джемито'“. Романът „Връзки“ е филмиран през 2020 г. (премиера на фестивала във Венеция, награда за кастинг), публикуван е в повече от 30 страни и е носител на италианско-американската награда „The Bridge“ за най-добър роман на 2015 г.

Романът „Лудории“ е включен в краткия списък на Националните награди за книги в САЩ през 2018 г.

„Доверие“ е най-новата му книга. Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 226
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 273
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 275
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 287
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 295
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.