7 неща, които да носите в плажната чанта

Юни 11, 2019 Любопитни
Летните почивки вече започнаха. Ако скоро ви предстои да отидете на море, сигурно вече си правите списък с основните неща, които ще сложите в куфара си.

Край на пържените и вредни храни в детските градини и ясли

Юни 11, 2019 България
В детските заведения няма да се предлагат пържени храни. Това предвижда проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за здравословно хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детски заведения.

Ученици присъстваха на реален съдебен процес в Апелативния съд

Юни 11, 2019 Бургас
Ученици от 11 клас на ПГРЕ „Г.С.Раковски“ присъстваха на въззивно наказателно дело от общ характер в Апелативен съд – Бургас. Ръководител на групата от гимназията беше г-жа Дора Петкова, преподавател по учебните предмети от цикъл „Философия“.

Събираме разделно пластмаса в арт инсталации във формата на миди

Юни 11, 2019 Бургас
Пет атрактивни контейнера за събиране на пластмаса във формата на огромни миди приканват от днес жителите и гостите на Бургас да събират разделно своите отпадъци от пластмаса.

Лекарският състав на УМБАЛ Бургас се увеличи с нови млади специалисти

Юни 11, 2019 Бургас
Четирима млади лекари приключиха успешно своята специализация в УМБАЛ Бургас и вече имат диплома за специалност. Те ще продължат да работят в отделенията на бургаската болница, където до момента са се обучавали.

Община Бургас поиска Морското училище, за да гарантира неговото развитие

Юни 11, 2019 Бургас
Кметът Димитър Николов входира докладна записка, с която иска Морското училище да стане общинско.

Японци създадоха устройство за подобряване на настроението

Юни 11, 2019 Любопитни
Японски инженери конструираха устройство, което на външен вид прилича на грамофон и е способно да подобри незабавно настроението. Уредът едновременно възпроизвежда музика, да показва изображения и да издава приятни аромати.

Десет любопитни факти за лятото

Юни 11, 2019 Светът
Въпреки, че календарното лято, както и климатичното, започват от 1 юни и продължават до края на август, астрономическото започва от 21 юни и продължава до 21 септември.

САЩ изпрати официално искане до Лондон за екстрадиция на Асандж

Юни 11, 2019 Светът
Министерството на правосъдието на САЩ официално отправи искане към Великобритания за екстрадицията на основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж, съобщи The Washington Post. Изданието отбелязва, че искането е било изпратено в четвъртък - 6 юни.

Дни на Африка в Бургас

Юни 11, 2019 Култура
Второто издание на единствения по рода си Фестивал на африканската култура в България ще се проведе между 18 и 25 юни в Бургас. Фестивалът представя поредица от събития с участието на африкански и български артисти.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!