КЕВР реже мераците за скок в цените на тока

Април 10, 2018 България
Комисията за енергийно и водно регулиране реже мераците за драстичен скок на цените на тока. Всички дружества - държавни и частни, НЕК, ЕСО и трите ЕРП-та - ЕВН, ЧЕЗ и Енерго Про, са задължени всяка година да искат нова цена на ел.енергията три месеца преди 1 юли.

Юлия Скрипал е изписана от болницата

Април 10, 2018 Светът
От болницата беше изписана Юлия Скрипал, дъщерята на бившия руски шпионин, която заедно с баща си беше подложена на въздействието на нервно-паралитично вещество в британския град Солсбъри на 4 март.

35 хил. българи са засегнати от скандала с Фейсбук

Април 10, 2018 България
Лични данни на над 35 хил. български потребители във Фейсбук вероятно са били събрани неправомерно от компанията "Кеймбридж Аналитика“. Това отговориха от Фейсбук тази сутрин след запитване на "По света и у нас“, съобщи БНТ.

Деца и служители на парк „Странджа” засадиха брези, чинари и туи

Април 10, 2018 Бургас
Служителите на Дирекцията на природен парк „Странджа” към Изпълнителната агенция по горите и Държавно горско стопанство - Малко Търново към ЮИДП – Сливен отбелязаха Седмицата на гората.

Бургаските хорове се включват в Националната инициатива „България пее“

Април 10, 2018 Бургас
За първи път Бургас ще се включи в Националната инициативата на Български хоров съюз "България пее" 2018 г. с концерт, който ще се състои на 21 април от 18:30 часа в залата на Културен дом на Нефтохимика.

167 души преминаха през Спешния център по празниците

Април 10, 2018 Бургас
167 души преминаха през Спешния център на УМБАЛ Бургас за четирите почивни дни по Великден. Половината от тях са приети в болницата. Най-натоварени са били детският и травматологичният кабинет. Прегледаните деца са 91, като 34 са хоспитализирани в детските отделения.

Сблъсък Русия-САЩ в Сирия или ”сърбят ли го Тръмп ракетите”

Април 10, 2018 Светът
Близкото денонощие ще е решаващо за страните, участващи в сирийския конфликт - вчера президентът на САЩ обеща до 48 часа да реши ще използва ли военна сила. Това пише руското издание "Комерсант" под заглавие "Доналд Тръмп го сърбят ракетите".

Конкурс за изящно и приложно изкуство дава шанс за прием във филиала на НХА

Април 10, 2018 Бургас
Кандидатите за прием в новия филиал на Националната художествена академия, който се открива това лято в Бургас, ще имат възможност да покажат своите умения в регионален конкурс за изящно и приложно изкуство.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!