Таван ще имат и новите пенсии: 1200 лева от юли 2019

Октомври 4, 2018 България
От 1 юли таванът на пенсиите - и нови, и стари, ще се увеличи до 1200 лева. За това са се споразумели синдикатите и правителството след среща при премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов.

Златните изложби ще останат в Археологическия музей до 1 ноември

Октомври 4, 2018 Култура
Изложбите „Най-старото злато в Европа – съкровищата на Варненския халколитен некропол“, „Панагюрско златно съкровище“ и „Маската на тракийския цар Терес“ ще останат в Бургас до Деня на будителите – 1 ноември.

Айнщайн е бил атеист

Октомври 4, 2018 Любопитни
Ръкописно писмо на Алберт Айнщайн, излагащо отношението му към религията и смисъла на живота, ще бъде изложено на търг в Ню Йорквн началото на месец декември, съобщи Франс прес.

За пръв път откриха луна извън Слънчевата система

Октомври 4, 2018 Любопитни
Астрономи идентифицираха онова, което изглежда е първата луна извън Слънчевата система, съобщиха Ройтерс и Асошийетед прес. Става въпрос за голямо газообразно небесно тяло с размерите на Нептун, което не напомня другите луни и орбитира около по-масивна от Юпитер газообразна екзопланета.

Турската "Аджибадем" се изтегляла от България

Октомври 4, 2018 България
Малко повече от 2 години след стъпването си в България "Аджибадем" се изтегля от страната, съобщи в. "24 часа", като се позова на няколко независими източника. Групата била готова да приема оферти за болниците, които притежава у нас.

Путин към Европа: Не проявявайте слабост като България в защитата на интересите си

Октомври 4, 2018 Светът
Руският президент Владимир Путин предупреди Европейския съюз да не проявява слабост при решаването на газовите въпроси. Като лош пример той посочи България.

Филиалът на НХА откри академичната година

Октомври 4, 2018 Бургас
Най-старото и престижно училище за изкуство в България - Националната художествена академия, официално откри академичната година в новия си филиал в Бургас. Събитието е нова страница в 122-годишната история на висшето училище.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!