« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Турската "Аджибадем" се изтегляла от България

Малко повече от 2 години след стъпването си в България "Аджибадем" се изтегля от страната, съобщи в. "24 часа", като се позова на няколко независими източника. Групата била готова да приема оферти за болниците, които притежава у нас. Това са бившата "Токуда" в София и заведенията с марката "Сити Kлиник", болница за сърдечни заболявания и медицински център в Бургас, още един във Варна и няколко медицински дружества. Според източниците ни решението за продажбата на бизнеса в България било свързано с набавянето на свежо финансиране на компанията майка. "Аджибадем" е част от инвестиционния фонд IHH. В последно време обаче той се борел с финансови затруднения. В средата на септември акциите на фонда са паднали до най-ниското си ниво от последните 43 месеца заради срива на турската лира, сочи доклад на Affin Hwang Capital. За да се справи със затрудненията, IHH планирал да преобразува дълга си, да ограничи разходи и да продаде активи. Сделката за бизнеса в България била поверена на "Райфайзен инвестмънт". До редакционното приключване на броя на изданието от финансовото дружество не е имало коментар. Не мога да коментирам, но не мога и да потвърдя тази информация, е заявил изпълнителният директор на "Аджибадем Сити Клиник" Иван Ангелов. Той е съдружник в смесеното дружество с "Аджибадем" в България, което притежава медицинския бизнес у нас. Засега дружеството не може да се похвали с големи успехи, показват финансовите отчети на компанията. За 2016 и 2017 г. общата натрупана загуба на "Аджибадем Сити Клиник" е над 24 млн. лв. Основна част - близо 16 млн., са натрупани през първата година от дейността на дружеството. През миналата година загубата е свита наполовина - малко над 8 млн. В същото време има почти двойно нарастване на приходите. През 2016 г. те са били 53 млн. лв., а през миналата година са стигнали над 123 млн. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 123
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 138
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 121
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 150
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 129
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.