НАП следи плащанията от клиентите си

Ноември 7, 2017 България
НАП прилага нов партньорски подход при събиране на просрочените задължения към бюджета. От вчера Агенцията започна регулярно изпращане на автоматични електронни съобщения до длъжниците си. Кампанията е част от мерките, с които приходната агенция стимулира доброволното изпълнение на задълженията от своите клиенти.

Промяна в ГКП: НОИ с нови правила при запор на пенсии

Ноември 7, 2017 България
НОИ промени критериите за определяне на размерите на удръжките по наложени запори върху доходи. Това става след промени в ГПК. В съответствие с това и във връзка с новите минимални размери на пенсиите от трудова дейност, са определени нови размери на удръжките по наложени запори върху пенсии, считано от 1 ноември 2017 г.

Владимир Зарев отличен с наградата ”Св. Паисий Хилендарски”

Ноември 7, 2017 Култура
Премиерът Бойко Борисов връчи днес в Министерския съвет държавната награда "Св. Паисий Хилендарски" за 2017 г. на писателя и редактор Владимир Зарев. Годишната държавна награда "Св. Паисий Хилендарски" е учредена с ПМС 149 от 2000 г. Тя се присъжда за стимулиране на български творци.

Създадоха ваксина срещу инфаркт

Ноември 7, 2017 Здраве
Вкарването на специален вирус в организма е достатъчно, за да сведе на практика до нулата риска от инфаркт, сочат резултатите от изследване. Американски учени са разработили терапия, която позволява на пациенти, засегнати от сърдечносъдови болести, да забравят завинаги за здравословните си проблеми, предаде БТА.

Родители влизат в комисии за качеството на храната в училищата

Ноември 7, 2017 Бургас
Кметът Димитър Николов издаде заповед директорите на училища да извършват всекидневни проверки съвместно с родителите за качеството на храната в училищните столове, а резултатите от тях да бъдат оповестявани на сайта на Община Бургас всяка седмица.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!