Социалният блок в „Меден рудник“ влиза извънредно на сесията

Социалният блок в „Меден рудник“ влиза извънредно на сесията Бургас Снимка: e-burgas.com
Изграждането на социални жилища в „Меден рудник“ влиза като извънредна точка в дневния ред на предстоящата сесия на общинския съвет в Бургас. За тях администрацията ще кандидатства по европроект. Процедурата е в две части – изграждане на социални жилища в зона „Д“ на „Меден рудник“ и на кризисен център, който да е разположен на партерен етаж. Те са предвидени в инвестиционната програма на общината, се пояснява в докладната записка на кмета Димитър Николов. Проектът предвижда изграждане на многофамилна жилищна сграда с пет секции (4 двуетажни и 1 триетажна) и капацитет от 47 апартамента и Кризисен център с капацитет 15 места. Жилищната сграда ще даде възможност за настаняване на около 120 представители от целевата група - родители с деца и хора в риск от бедност и социално изключване. Те трябва да отговарят на критериите за настаняване, приети е последните изменения на съответната наредба. Методиката към нея дава най-голяма тежест на образованието, след това – на заетостта и накрая – на семейното положение. Кризисният център първоначално е бил заложен да е в кв. „Възраждане“, но сега се планира той да е в партера на бъдещия блок в „Меден рудник“. Над 4.3 милиона лева е сумата, която може да бъде отпусната по оперативната програма, близо 900 000 лв. ще е съфинансирането от общината. Докладната ще се гледа извънредно на сесията във вторник.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БУРГАС ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФОРУМ НА КРЕАТИВНАТА ИНДУСТРИЯ - ФАРА

*Над 500 професионалисти от комуникационния бранш ще посетят морския град от 6 до 8 юни

КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ Е СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЧНИ ДНИ

  • 29 Апр 2024
  • 42
В дните от 1 до 6 май в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ви очакват празнично настроение и забавления.

БУРГАСКИТЕ МОМЧЕТА ОТ „DÉJÀ VU” ПРЕДСТАВЯТ ПЪРВИЯ СИ САМОСТОЯТЕЛЕН АЛБУМ „ПЪТ КЪМ ВЪРХА” НА 1 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 39
Броени дни преди да отпътуват за турнето си в Канада, успешните музиканти от „Déjà vu” ще представят първия си самостоятелен албум „Път към върха".

Twitter ще бъде забранен в целия ЕС?

  • 29 Апр 2024
  • 97
Twitter ще бъде забранен в целия ЕС, ако не спазва новите разпоредби относно дезинформацията, заяви френският министър на цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро. Предупреждението идва малко преди Законът за цифровите услуги на ЕС да влезе в сила на 25 август.

Вече има отреден терен за изграждане на сграда на ново спортно училище в Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 98
Вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие.