Изживейте истинска морска буря с изложбата „Риби и рибарство в Южното Черноморие“

Автентична рибарска мрежа с дължина 5 метра, живи риби, непоказвани артефакти, рибарска лодка и 3D море ще разкажат историята на риболова по нашите земи от древността до ден днешен. Те са част от изложбата "Риби и рибарство в Южното Черноморие", която бургазлии и гостите на града ще могат да разгледат от юни до септември в КЦ "Морско казино". Мултимедия с проекция върху пода ще превърне зала "Ал. Г. Коджакафалията" в открито море. Илюзията на посетителите ще се допълва от истински мрежи за улов на риба и миди. Акцент в изложбата ще бъде рибарска лодка, а всеки, който се престраши да стане неин пасажер, ще изживее вълнуваща морска буря. Експозицията "Риби и рибарство в Южното Черноморие" ще разкаже по интересен начин историята на рибарството по нашите земи, обхващайки най-интересните моменти през времето. Отделните й части се наричат "Бургаският залив на пътя на рибните пасажи", "Риболовът в залива през вековете", "Рибарството от Несебър до Созопол през Възраждането", "От поминък към промишлен риболов", "Рибната борса в Бургас". Посетителите ще имат възможност да се запознаят още с периода "Държавен риболов - началото". Всичко това, заедно с любопитни документи, морски легенди и снимки, ще визуализира цялата история на риболова по цялото Южно Черноморие. Изложбата "Риби и рибарство по Южното Черноморие" се организира от Община Бургас, РИМ - Бургас, Исторически музей - гр. Созопол и Музей на котвата - гр. Ахтопол. Входът на експозицията е с билети на цена от 5 лв., за пенсионери и ученици - 3 лв. Деца до 7 години и хора с увреждания ще посещават изложбата безплатно. Oчаквайте скоро датата на официалното откриване на изложбата

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 239
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 225
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 237
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 240
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 206
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.