« февруари 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Наградиха победителите в конкурса „Моите приятели от друг етнос“

Авторите на най-добрите творби в конкурса "Моите приятели от друг етнос" бяха наградени за своя талант и активна дейност. Конкурсът е част от Проект за безвъзмездна финансова помощ  BG05M2OP001-3.002-0040 "Интегриран подход за постигане на значими и устойчиви резултати в образователната интеграция на ученици от етнически малцинства в община Бургас ", Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Зам.-кметът Йорданка Ананиева представи постигнатите резултати по проекта. По време на неговото реализиране са създадени 6 клуба "Говоря и пиша на български език" и 6 клуба "Приятели на книгата" в 6 основни училища. Допълнително обучение по български език и литература са преминали над 170 ученици, в това число 79 принадлежащи към маргинализирани групи. Проведени са над 2400 часа допълнителна подготовка. В навечерието на 24 май и на 1 ноември са проведени три състезания - "Говоря и пиша на български език" и три състезания - "Приятели на книгата". При изпълнението на проекта са реализирани и следните резултати: Допълнителни занимания със застрашени от отпадане от училище ученици - Изградени и работещи 8 клуба "Краезнание" и 8 клуба "Спорт" в шест основни и две професионални училища, партньори по проекта; Допълнителни занятия с над 320 ученици, застрашени от отпадане от училище; Проведени над 1250 часа допълнителни занимания по краезнание и 1100 часа допълнителни занимания по спорт; Проведени 3 състедания по краезнание "Моят роден край" и 2 спортни състезания "Спортуваме заедно" 1.    Осигуряване на психологическа подкрепа за учениците от училищата партньори - назначени двама психолози, които работят по график във всички училища -партньори. 2.    Подкрепа за продължаване на образованието в гимназиалния етап и за успешно завършване на средно образование Създадени и работещи 6 клуба "Бъдеща професия" в 6 основни училища, партньори по проекта; Създадени и работещи три занимални за самоподготовка в професионалните гимнации, партньори по проекта; Проведена Конференция на тема "Професионалното образование- шанс за по- добра социализация и реализация за учениците от етническите малцинства" 3.    Работа с родителите Създадени 6 клуба "Активен родител" в кв. Банево, кв. Горно Езерово, кв. Долно Езерово, кв. Рудник, с. Маринка, гр. Българово; Проведени изложби "Сръчни ръце" в 6 основни училища. Проведени 18 публични лекциина тема "Образователна интеграция чрез приемане на различието - въздействие за изграждане на личността" и "Различни ли са различните"; 4.    Преодоляване на негативни обществени нагласи, основани на етнически произход и културна идентичност Конкурс за детска рисунка на тема "Моите приятели от друг етнос" три издания Три издания в рамките на проекта на градски хепанинг за Деня на толерантността; Историческа лектория с обществена дискусия "Етносите в Бургас от древността до наши дни".

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Зимата се връща с пълна сила

  • 21 Фев 2019
  • 27
За известно време ще позабравим за хубавите пролетни температури – иде студ. Днес ще бъде с около 5 градуса по-хладно. Ще бъде слънчево.

За бургаското дерби в събота на стадиона ще се влиза само срещу личен документ

  • 21 Фев 2019
  • 34
Всички зрители, желаещи да наблюдават градското дерби между Черноморец и Нефтохимик тази събота, ще влизат на стадион „Черноморец” срещу представянето на личен документ.

Брюксел вдига глобите на България

  • 21 Фев 2019
  • 31
България ще плаща по-високи глоби за неспазване на европейското законодателство, след като Европейската комисия смени начина на изчисляването им. Комисията може да предлага финансови санкции на Съда на ЕС, ако държава не прилага европейското законодателство.

Кирил Домусчиев пред сделка с Нова телевизия

  • 20 Фев 2019
  • 94
Бизнесменът и председател на КРИБ Кирил Домусчиев е пред закупуване на Нова телевизия. Източници потвърдиха, че финалните преговори за сделката се очаква да бъдат приключени до две седмици.

Ангелкова: Проверяват се всичките 237 морски плажа

  • 20 Фев 2019
  • 82
Повечето от тези казуси са заварени от времето и са стартирали като процедура много преди 2008 г., когато е приет Законът за устройството на Черноморското крайбрежие. Важно е контролните органи да са на мястото си.