2132 първокласници тръгват на училище в петък

2132 са първокласниците, които тръгват на училище в Бургас тази година . 2083 от тях ще учат в общинските училища, 44-ма в НУМСИ "проф. Панчо Владигеров" и 5 в частно  начално училище " Д-р Мария Монтесори". Своите първи ученици ще посрещне на 15 септември новото общинско училище "Ал. Г. Коджакафалията", бившето сиропиталище. Сградата е напълно реконструирана и обзаведена за 15 септември. Всички училища са освежени за новата учебна година и най-важните рехабилитации са финализирани. Община Бургас се е погрижила за привеждането в добър вид на всички подходи към обектите от общинската училищна мрежа, както и за организирането на движението в близост до училищата. Премахнати са потенциално опасни клони на дървета в и до учебните заведения. Изцяло са обновени дворовете на две от най- големите училища - ОУ "Братя Миладинови" и СУ "Петко Росен". Сменени са настилките и са поставени нови спортни съоръжения и уреди. Всички учебни заведения на територията на Община Бургас са готови за посрещането на новата учебна 17/18 година. Дни преди първия учебен ден на места се извършват довършителни работи и малки ремонти. Осигурени са необходимите материали за отопление на сградите през студените месеци.   От тази учебна година ще приема деца и новият корпус към ЦДГ "Чайка" в к-с "Меден рудник". С откриването му ще се реши проблемът с недостига на места за яслените групи и детските градини в най-големия бургаски комплекс.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 273
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 254
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 259
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 541
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 511
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.