« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Данъчни под прикритие запечатаха зоокомплекс край Бургас

Зоокомплекс край град Бургас бе запечатан за срок от 10 дена от Националната агенция за приходите поради неиздаване на касови бележки. Служители от Агенцията, представящи се като посетители, не са получили фискален бон, въпреки заплатената входна такса. От НАП Бургас уточняват, че мярката не възпрепятства поддръжката на обекта, както и осигуряването на храна на животните и птиците. Поради неиздаване на фискален бон е запечатан и магазин в Бургас, предлагащ руски хранителни стоки и алкохол. Данъчните предупредиха, че тази крайна мярка ще се прилага винаги, когато не се издава касова бележка, като целта е да се постигне дисциплиниращ ефект сред търговците. При повторно нарушение, обектът ще бъде затварян за срок от един месец. От началото на годината в бургаски регион мярката запечатване на търговски обект е прилагана повече от 130 пъти. Във връзка със започналия засилен контрол по спазване на данъчното и осигурително законодателство по време на активния летен туристически сезон, от приходното ведомство в морския град коментираха, че никой няма полза от запечатване на обект, особено в разгара на летния сезон, но законите трябва да се спазват и да се отчитат реалните приходи. Контролните действия на НАП Бургас по Южното Черноморие през месеците юли и август ще бъдат подпомогнати и от инспектори от вътрешността на страната. Във фокуса на проверките ще бъдат и провеждащите се фестивали, концерти и изложения. Много от обектите, формиращи традиционно високи приходи, вече са поставени под дистанционно наблюдение. През миналогодишния летен сезон, в резултат на този мониторинг, оборотите на наблюдаваните обекти са се увеличили в пъти, припомниха от НАП Бургас. Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или по електронната поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 407
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 434
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 434
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 439
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 448
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.