« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Полицаи започват проверки на заведения в Слънчев бряг

Регулярни проверки за дейността на увеселителни заведения, дискотеки и таксиметрови фирми, функциониращи на територията на Слънчев бряг, се извършват в момента от служители на ОДМВР – Бургас и Районно управление – Несебър. Проверките са стартирали през вчерашния ден, като целта им е гарантиране спокойствието и сигурността на почиващите в най-големия курортен комплекс преди началото на активния летен сезон. Във фокуса на проверяващите попадат сключените трудови договори, длъжностите, на които се назначава персонала, заплащането на осигуровки, наличие на разрешителни за работа / за таксиметровите автомобили/ и др. Проверките ще продължат и за в бъдеще, като към тях ще се включат и представители на различни институции / ТДНАП, РИОКОЗ, РДНСК, Инспекция по труда, Бургаски митници, Комисия за защита на потребителите и др./. В тази връзка на 22 май / понеделник/ от 11.00 ч. в залата на Бургаска областна управа, Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас организира среща между представителите на държавните институции, полицията и кметовете на морските общини от Бургаска област, на която ще бъде обсъдено междуинституционалното сътрудничество в контекста на предстоящата лятна кампания на НАП за контрол и спазване на законодателството. Припомняме, че през изминалия летен сезон в резултат на доброто сътрудничество между различните институции на територията на Бургаски регион дейността си стартира Координационен център за противодействие на нарушения и престъпления при прилагане на българското законодателство, регулиращо функционирането на туристически и обслужващи ги обекти / хотели, увеселителни заведения, търговски обекти и съпътстващи услуги/, в частност – в областта на данъчната и фискалната политика.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 109
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 119
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 123
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 117
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 125
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.