Започнаха да мият улиците след тежката зима

С първите топли слънчеви лъчи и положителни температури в Бургас започна и мащабно почистване на уличните платна от наслоената през зимата кал и използваните специални антилед материали. С приоритет в почистването са улиците, по които се движи обществения градски транспорт, пътните платна с обществено значение и вътрешнокварталните улици. Кампанията стартира късно снощи от ул. "Цар Петър", бул. "Христо Ботев" и пресечните им ул. "Иван Вазов", "Цар Асен І", "Александър Велики", "Сливница", "Княз Борис", "Пробуда" и "Македония". Булевардите и улиците се мият с автометачни машини, а където се налага и ръчно с отцепване на движението. Почистването се извършва в късните часове на нощта от 22.00 до 06.00 часа, когато не е натоварено движението. Целта е да не се предизвикват задръствания и да не се пречи на пътния трафик. Почистването се осъществява по график от екипи на сметопочистващите фирми със специализирана техника, а през деня и ръчно, където е необходимо. Почистването на улиците ще подобри състоянието на пътните настилки след тежката зима, както и качеството на въздуха в града чрез намаляване на праха, натрупан по тях.   Ето и актуалния график за измиване на улиците в града в периода от 22 февруари до 10 март:   График метене на улици От 22.02  до 10.03. 2017 г.   ЦАУ Приморие бул. Демокрация, бул. Сан Стефано, бул. Иван Вазов,  бул. Булаир,  бул. Мария Луиза,ул. Цар Симеон І, ул. Хр. Ботев,   ЦАУ  Възраждане бул. Захари Стоянов, бул. А. Г. Коджакафалията, ул. Въстаническа, улици по които се движи обществен транспорт   ЦАУ Зора Бул. Демокрация, бул. Ст.Стамболов, ул. Димитър Димов,  ул. Одрин, бул. Струга, ул. К.Величков,  ул. Места, ул. Копривщица   ЦАУ  Изгрев бул. Никола Петков, бул. Д. Димов, ул. Транспортна,  улици по които се движи обществен транспорт   ЦАУ Освобождение бул. Проф. Яким Якимов, бул. Янко Комитов, бул. Тракия, ул. Лазар Маджаров   График миене на улици От 2200 до  600 ч.   22.02.2017 - 23.02.2017 Ул. Цар Петър  и ул. Хр. Ботев и пресечните( бул. Ив. Вазов,  цар Асен І, ул. Ал. Велики, ул. Сливница, ул. Княз Борис, ул. Пробуда и ул. Македония) от ул. Уил. Гладстон  до  ул. Хр. Ботев   23.02.2017 - 24.02.2017 ул. Цар Симеон І  и пресечните -  ул. Св. Св. Кирил и Методий, ул. Гурко, бул. Сан Стефано от бул. Демокрация до ул. Хр. Ботев   24.02.2017 - 25.02.2017 ул. Александровска и ул. Ст. Стамболов от пресечката с ул. Дунав  до  ул. Пиротска   * Почистването на улиците ще продължи и през март.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 462
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 429
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 433
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 714
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 684
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.