125 ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ВЕЛОСИПЕДА СКОРО ЩЕ СА НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА БУРГАЗЛИИ

За тази цел Община Бургас е осигурила 125 превозни средства. На своето заседание Общинският съвет утвърди цената за ползването на такъв велосипед в рамките на един час да бъде 2 лева с ДДС. Новите колела ще са позиционирани на десетина площадки в различни точки на града, като тяхното местоположение може да се прецизира в зависимост от търсенето на услугата. Реално наемането на електрически велосипед ще е възможно от средата на месец април. Това ще става чрез мобилното приложение „Burgas Bikes“ за Android и iOS на Apple. То е разработено от технологичната компания А1 България по поръчка на Община Бургас. След сканиране на QR код, лесно и бързо приложението може да бъде свалено на мобилен телефон и след кратка регистрация да се пристъпи към наемане. Велосипедите ще може да се връщат само на специализираните площадки, където ще бъдат разположени за ползвателите. Местата ще са маркирани ясно и точно в приложението. По този начин ще се избегне безразборното им изоставяне на различни места в града. В електронната платформа всеки ще може да разгледа специалната карта, на която са отбелязани свободните превозни средства, както и да се направи резервация за наемане на велосипед. Приложението ще дава още информация за тарифите и таксите за предоставяната услуга, както и възможност за плащане с дебитна или кредитна карта. Осигуряването на новите велосипеди за обществено ползване има за цел да насърчи използването на алтернативни начини за придвижване в града и разглеждане на неговите природни дадености и туристически атракции. По този начин ще се ограничи използването на автомобили и замърсяването на въздуха с вредни емисии. Електрическите велосипеди са направени от олекотена алуминиева конструкция. Всеки от тях е оборудван с необходимите компоненти и може да се използва и като обикновено колело, задвижвано чрез въртене на педали.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 579
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 540
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 540
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 824
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 794
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.