EVN в готовност за реакция при очакваното влошаване на метеорологичните условия

Общо 150 екипа на EVN България Електроразпределение са в готовност да реагират при необходимост от отстраняване на евентуални аварии предвид очакваното влошаване на метеорологичните условия в близките дни. Дружеството има възможност за включване на допълнителен брой сътрудници и техника при извънредни ситуации. Кризисният щаб на компанията функционира и подготвя превантивно дейностите при очакваните тежки зимни условия. Опитът от тежки зимни ситуации със снегонавявания сочи, че основна трудност са затворените и блокирани пътища, както и невъзможният достъп до аварийните електропроводи. Предизвикателство пред аварийните екипи са обледяването на електропроводите при минусови температури, скъсването на въздушните проводници и счупени електрически стълбове (железобетонни и железорешетъчни) от паднали дървета. Като част от подготовката си EVN България Електроразпределение е позиционирало по места мобилни агрегати, техника, инструменти и материали за авариен резерв. В това число влиза и специализирана механизация – високопроходими автомобили, автовишки, моторни шейни, както и АТВ за труднодостъпните райони. Дежурните екипи по места разполагат със снегоходки и щанги за сваляне на лед от проводници. Диспечерските центрове на EVN България осъществяват денонощен контрол и наблюдение на електроразпределителната мрежа. За справянето с различни ситуации през зимата, EVN България Електроразпределение разчита и на доброто взаимодействие с местните власти в лицето на областните управители, общините и териториални дирекции ”Гражданска защита”. Дружеството си съдейства и с Електроенергийния системен оператор (ЕСО).  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 308
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 290
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 303
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 312
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 256
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.