Българовското автошествие отново е част от събитията за отбелязване на Трети март в Бургас

В 10:00 часа ще бъде даден старта на шествието от Морска гара, което под полицейски ескорт ще премине през главните улици и булеварди на Бургас. Ето маршрута, по който ще се придвижват участниците: Морска гара – Бургас, по ул. „Булаир“, бул. „Демокрация“, бул. „Стефан Стамболов“, кв. „Ветрен“ и ще се насочи към град Българово. Там, на централния площад, ще се проведе концерт-спектакъл с участието на рецитатори от ОУ „Васил Левски“ – Българово – Дария и Рая Ангелови, Марион Дачева и Даниел Червенков от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ – Бургас, ТА „Българит“ – Българово, СУ „Добри Чинтулов“, КСА „Нефтохимик 2011“ и гласът на Странджа – Костадин Михайлов. След приключване на програмата жителите и гостите на Българово ще се отправят в организирано шествие от центъра на града към храм „Свети Атанасий“. В двора на църквата ще бъдат положени цветя и венци в памет на онези, загубили живота си по време на Освобождението на България. Инициатори и организатори на „Българовско шествие 3-ти март“ са бургаското семейство Карашеви, с партньорството на Община Бургас, мото клуб New Race MCC, ОД на МВР Бургас, Пристанище Бургас ЕАД и Кметство Българово.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 175
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 184
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 182
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 183
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 195
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.