« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас ще участва в европейски проект за намаляване на последствията от климатичните промени

Община Бургас ще привлече близо 600 хиляди евро безвъзмездна финансова помощ за реализирането на проект, свързан с подобряване на градоустройственото планиране и климатичните промени. Проектът е на тема „Преоценка на климатичната неутралност и качеството на градската среда в европейските крайбрежни градове“ „Revaluing Urban Quality Climate Nеutrality in European Waterfront Cities“ (Re-value) и се финансира по покана "Градоустройство и проектиране за справедливи, устойчиви и неутрални по отношение на климата градове до 2030 г." (HORIZON-MISS-2021-CIT-02-01) „Хоризонт Европа“. В рамките на проекта Re-Value девет европейски крайбрежни града, сред които и Бургас, ще демонстрират как климатичната неутралност и качеството на градската среда могат да бъдат приведени в съответствие чрез преоценяване на връзката им с крайбрежието и смекчаване потенциални неблагоприятни въздействия. В четирите водещи града - Алесунд, Брюж, Бургас и Римини, ще бъде приложен пилотен модел за интегрирано градоустройствено планиране за постигане на климатична неутралност и значително намаляване на парниковите газови емисии до 2030 г. В рамките на проекта Община Бургас ще разработи интелигентна информационна система за моделиране и оценка на климатичното въздействие на мерките, заложени при градското проектиране с възможност за визуализиране на сценарии. За територията на крайбрежната градска зона на община Бургас ще бъде изготвен пилотен проект, който чрез иновативни и природосъобразни решения да постигне климатична неутралност на градската среда. Предвидено е да се разработи каталог с добри практики и предложения за прилагане на природосъобразни, иновативни и зелени решения в градска среда, за да се намали уязвимостта от съществуващи и бъдещи заплахи, породени от климатичните промени. При реализирането на дейностите ще бъде разгледан и актуализиран Планът за интегрирано развитие на Община Бургас за периода 2021-2027. Проектът ще се реализира от консорциум, в който участват 26 партньора. Той е ръководен от Норвежкия университет за наука и технологии в град Алесунд, Норвегия. Партньорските организации са специализирани в прилагането на зелени решения и изпълнение на дейности, за адаптиране на градската среда и смекчаване на последиците от климатичните промени от държавите Норвегия, Белгия, Португалия, Турция, Румъния, Чехия, Хърватска, Италия, България.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 326
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 399
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 403
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 432
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 444
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.