« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Сформиран е кризисен щаб в бургаската областна управа

Информация за настанените украински граждани на територията на област Бургас ще може да се подава и към Областна администрация. Работи се по създаването на гореща телефонна линия. Институциите апелират към всички граждани да подават към съответното РПУ или отдел „Миграция“ към МВР информация за лицата, които приютяват. За отдаващите квартири и хотелски стаи остава ангажиментът да регистрират всяко настанено лице. Това ще спомогне оказването на незабавна и пълноценна помощ от страна на институциите. Здравните власти са в готовност да лекуват и приемат в болничните заведения всеки, който има нужда от медицинска грижа. Очаква се заповед на директора на РЗИ, според която държавните и общински болници ще са задължени да приемат, търсещите закрила. Заедно с това и всеки, който ще остане на територията на област Бургас ще бъде тестван за Ковид- 19 и ще бъде преглеждан за придружаващи и хронични заболявания. По време на срещата в Областна администрация Бургас стана ясно, че идващите от Украйна ще получават хуманитарен, а не бежански статут. Съгласно българското законодателство хуманитарен статут се предоставя на чужденец, принуден да напусне или да остане извън държавата си по произход, тъй като в тази държава е изложен на реална опасност. Подготвени са информационни материали, които съдържат важни телефони на институции, възможности за получаване на помощ. Брошурите се раздават на граничните пунктове и са част от националните мерки. Открита е дарителска сметка на интернет страницата на Български червен кръст. Водят се преговори с куриерските фирми за включване в кампанията с безвъзмездна доставка на големи пратки. Огромната съпричастност от страна на гражданите на област Бургас допринася за навременното покриване на нуждите от първа необходимост.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Жълт код за опасно време е издаден за почти цяла България за 8 май

  • 07 Май 2024
  • 136
Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

РЕДЖЕП ОТ „ХЕЛС КИТЧЪН“ ЩЕ ГОТВИ ЗА БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ И ЩЕ ГИ УЧИ ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КУХНЯТА

  • 07 Май 2024
  • 226
Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев.

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 220
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 248
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 254
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.