« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Изложба представя в Бургас израелските научни открития, които са променили света

Пионерски научни иновации и приложението им представя изложбата "Израелските открития и разработки, променили света”, която ще гостува в Бургас от 24 до 30 юни 2021 г. В Центъра за съвременно изкуство и библиотека 51 пана ще запознаят зрителите с удивителните постижения на израелската наука и въздействието им върху човечеството, ще представи учените, които стоят зад тези иновации. Изложбата е част от събитията, съпътстващи церемонията за награждаването на победителите в Осмия младежки литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” и гостува в Бургас със съдействието на посолството на Израел у нас. Израелските открития са допринесли за развитието на различни сфери на нашия живот и са дали тласък на много положителни промени в глобален аспект. Цялата индустрия на Израел е базирана на напреднало знание. Още лидерите на ционисткото движение - включително Давид Бен-Гурион - първият министър-председател, и д-р Хаим Вайцман - първият президент, са приели научните изследвания като важна част от ционисткото начинание и създаването на духовен център в еврейската държава. Дори и преди обявяването на Държавата Израел, Алберт Айнщайн, Мартин Бубер, Зигмунд Фройд, Аарон Ааронсон и други еврейски учени считат създаването на научни институти и изследователски центрове за важен национален и икономически приоритет. Много от постиженията на Държавата Израел са в резултат на научна инфраструктура, създадена по това време, както и на научния, технологичен и човешки потенциал, който се развива с растежа и развитието на държавата. Научните изследвания са универсален език, който служи като мост между народи и култури. Постиженията на израелските учени имат значителен принос за международния статут на Израел и са извоювали на държавата почетно място сред развитите страни. Израелските учени са спечелили международно уважение и признание. Начело на това признание са израелски учени, получили Нобелова награда, наградата „Тюринг“, медала „Фийлдс“ и много други престижни отличия. Постиженията, откритията и разработките на израелската наука обхващат широк диапазон сфери и теми, с революционни открития в селското стопанство, медицината, роботиката, компютъризацията, археологията, космическите науки, математиката, социалните науки и др. Освен това Израел се е доказал като високотехнологична суперсила, която привлича водещи мултинационални компании, които създават своите изследователски и развойни центрове в страната и инвестират в стартиращи компании в различни сфери. В Израел функционират девет университета и 66 висши учебни заведения. Страната също така има най-висок процент в света на притежатели на диплома за висше образование спрямо броя на населението. Израел е една от десетте страни-членки в престижния „Клуб космос“, които разработват, произвеждат, изпращат и експлоатират спътници в космоса. Изложбата представя част от постиженията на израелската наука и начините, по които тя въздейства върху качеството на живот на милиарди хора по целия свят.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 653
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 697
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 695
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 705
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 708
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.