Цветното изложение „Флора Бургас 2021“ очаква първите си посетители утре, събота

  • 07 Май 2021
От съображения за здравна безопасност, тази година изложението ще се проведе изцяло на открито. До 16 май в зелените площи край експоцентър „Флора“ в Морската градина ще откриете продукцията на фирми и производители, предлагащи цветя, посадъчен материал, градинска техника и инвентар, паркова мебел, градинска керамика, мед и пчелни продукти. Сред интересните акценти в новото издание са туберозата – цветето, чийто аромат се използва като основен елемент на редица от най-добрите парфюми в света, както и български производители на английските рози на David Austin. Както всяка година, очаквайте атрактивни едроразмерни външни цветни инсталации, разнообразие от кактуси, красиви и ароматни сезонни цветя, луковици, а също така полезни за всеки градинар инструменти, техника и поливни системи. В зелените пространства ще бъдат аранжирани цветни кътчета, идеални за фоторамка на вашите усмихнати снимки. Специална част от "Флора Бургас 2021“ ще бъде изложбата на картини "Пролетни цветя". Неин организатор е Дружеството за анималисти, флористи и научни илюстратори ДАФНИ и медийната платформа за цветя, градини и паркове "ЦВЕТЕН ЛАБИРИНТ". Интересeн факт, свързан с изложението тази година, е, че студенти от НХА работиха върху идеята за рекламната визия на „Флора Бургас“. Творческото предизвикателство приеха почти тридесет млади автори. Творбите им, освен красиви и креативни, носят вдъхновение и един нов, модерен прочит на темата за Националната изложба на цветя. Проф. д-р Николай Младенов - катедра „Плакат и визуална комуникация“, доцент Димо Колибаров - Директор ФИЛИАЛ БУРГАС НА НХА, и представители на Община Бургас отличиха проектите на Теа Антонова, Габриел Петров, Габриела Терзиева и Мина Дичева, чиято вдъхновяваща визия бургазлии ще могат да видят в някои от летните рекламни материали на Община Бургас. Предложението за плакат на Теа Антонова бе избрано за матрица на рекламните материали за „Флора Бургас 2021“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

КАЗАНЛЪШКАТА ГАРА СЕ ПРЕВРЪЩА В СЦЕНА НА КОНЦЕРТ

  • 29 Апр 2024
  • 58
Традиционно на железопътните гари виждаме вечно бързащи, вечно чакащи хора, потънали във вихрушката на ежедневието.

Президентът Румен Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават опазването на околната среда и създават риск за ощетяване на публичния интерес

  • 29 Апр 2024
  • 50
Президентът Румен Радев упражни правото си на вето срещу определени разпоредби от Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават конституционно гарантираното право на българските граждани на здравословна околна среда.

НОИ стриктно приложи решението кои пенсионери имат право на великденската добавка

  • 29 Апр 2024
  • 59
Националният осигурителен институт (НОИ) стриктно и в срок изпълни решението на парламента еднократната сума от 100 лева за великденска добавка да се изплаща на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2024 г., е в размер до 526 лв. включително.

АПИ предприема мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км в посока София на АМ „Струма“

  • 29 Апр 2024
  • 61
Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма" при 16-ти км, в платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена.