« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Започна строежът на новата детска градина в к-с „Братя Миладинови“

Започна изграждането на новата детска градина в ж.к. „Братя Миладинови“ до блок 156. Тя ще носи името „Морско конче“ и ще бъде филиал на най-близко намиращата се до нея детска градина „Раковина“ на ул. „Христо Ботев“ № 48. „Районът е атрактивен, поетапно променя облика си, като в новопостроените кооперации се заселват все повече млади семейства с деца, за които да се осигури място в детската градина“, посочва още кметът Димитър Николов. Новата общинска детска градина ще е на мястото на несъществуващата от 1994 година градина, която беше филиал на ДГ „Вълшебство“ и бе затворена, поради сериозни конструктивни нарушения на сградата и липса на подходящи условия за отглеждане на децата. В централна градска част функционират още 7 детски градини - „Раковина“, „Радост“, „Златното ключе“, „Синчец“, „Слънце“, „Звездица“ и „Вълшебство“ /с филиал на ул. „Места“ № 104/, но въпреки това капацитетът им не е достатъчен да удовлетвори желанията на всички родители, живеещи в района, за прием на децата им в детска градина. С изграждането на новата детска градина ще бъдат разкрити 4 градински групи с капацитет за прием на 72 деца в тях. Сградата ще бъде на 2 етажа и ще разполага с всички необходими налични ресурси и капацитет за осигуряване на отлични условия за отглеждане и възпитание на децата в района. На първия етаж ще бъдат разположени помещенията за 1-ва и 2-ра градинска група - съблекалня с преддверие, гардероб за децата, занималня с кът за хранене и спалня, санитарен възел, както и методичен кабинет, кухненски офис и здравен кабинет. На втория етаж ще бъдат разположени помещенията за 3-та и 4-та градинска група - съблекалня с преддверие, гардероб за децата, санитарен възел, занималня с кът за хранене и спалня, кухненски офис, физкултурно-музикален салон и учителска стая. Освен това, детската градина ще има осигурен достъп за хора в неравностойно положение. Изграждането на детска градина „Морско конче“ в ж.к. „Братя Миладинови“ е част от усилията на Община Бургас в последните десет и повече години за цялостна модернизация и обновяване на образователната инфраструктура в града, кварталите и съставните селища. Освен нея, местната администрация скоро стартира изграждането на още две нови детски заведения - ДГ „Синчец“ в кв. „Горно Езерово“ и ДГ „Надежда“ в ж.к. „Меден рудник“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 735
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 786
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 783
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 793
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 800
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.