Върховният съд отказа да спре вписването на "Росенец" като плаж

  • 11 Мар 2021
Магистратите са потвърдили решението на Административния съд в Бургас, който постанови същото. Предварителното изпълнение на заповедта се обжалваше от фирма "Стрейтлайн" на архитекта Калин Тихолов, която е официалният собственик на летния сарай. И на първа, и на втора инстанция жалбата им бе отхвърлена. В определението на ВАС е записано, че посочените аргументи са относими към съществото на спора, т.е. дали имотът трябва да се води земеделска земя или плаж, а не към предварителното изпълнение. "8 случая не са представени доказателства, обосноваващи основателност на искането за спиране. Изложените доводи в частната жалба касаят евентуални неудобства за оспорващото дружество npu стопанисване на сградите, които не съставляват "значителни или трудно поправими вреди", пише съдът. Плаж или не Че плажът пред резиденцията на Доган се води земеделска земя се разбра след като съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов "дебаркира" в гумена лодка и бе изгонен от охранителите на почетния председател на ДПС от НСО. Акцията на Иванов предизвика бурна реакция и бе една от причинитеза продължилите месеци наред антиправителствени протести миналата година. След скандала бе направен опит за вписване на плажа като такъв. В началото на годината активисти отидоха на почистят тревата от плажа заради подозрението, че тя е била изкуствено засадена, за да се представи по-лесно имотът за земеделска земя. Спорът на практика не е решен. С последното си определение съдът се е произнесъл само за предварителното изпълнение на заповедта за вписване. Дали тя да се изпълни вероятно ще се решава в друго дело. Инстанции Това не е единственият съдебен спор около имота, възникнал след новогодишните скандали. Община Бургас искаше да направи и пътя до сарая частен, но след протестите набързо се отказа от намерението си. Направи го по такъв начин, че даде възможност за обжалване. Жалба срещу решението на общинарите бе подадена. Бургаският съд я отхвърли. След това обаче дойде решението на ВАС, който върна делото обратно в местния административен съд.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 201
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 190
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 202
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 200
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 181
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.