Младоженци от 10.10 с кауза на сватбата - помагат на Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас

Младоженци от най-желаната за бракосъчетания дата - 10.10.2020 посветиха сватбата си на благотворителна кауза в подкрепа на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Семейство Елена и Радомир Петкови не пожелаха гостите им да носят цветя, а да дарят предвидените за букети пари, за да помогнат на лекарите в борбата им за живота на най-малките бебета. "Организирахме сватбата повече от година, много искахме да бъде на тази дата. Вече има много млади семейства, които се отказват от букетите на сватбата си. Цветята наистина са много красиви, но ми е жал, че средствата, отделени за тях, се изхвърлят. Преценихме, че е много по-добре да ги посветим на благотворителна кауза в помощ на Отделението по неонатология, още повече, че и ние се надяваме скоро да станем родители", сподели младоженката Елена и призова и други двойки да последват техния пример. Събраната от сватбата сума е 800 лв., тя ще бъде насочена за каузата, на която отделението се е посветило в последните две години - закупуване на специализиран реанимобил за транспортиране на недоносени бебета и малки деца. Кутията със средствата бе предадена на д-р Стилияна Томова, началник на отделението, която им пожела дълги години любов и семейно щастие. Това е четвъртото семейство, което в последните две години предоставя средства от сватбата си на Бургаската болница. Преди месец това сториха Никол и Любомир Колеви, а преди тях - Виктория и Живко Жекови, и Радина и Явор Вълканови.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Вече има отреден терен за изграждане на сграда на ново спортно училище в Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 11
Вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие.

Вълна от кандидат-студенти за специалност „Медицина” на предварителните изпити в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 71
412 студенти се явиха на предварителните изпити по биология и химия за специалност „Медицина” в бургаски държавен Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, която е една от най-желаните.

БУРГАСКИ ПРАЗНИЧНИ СЪБИТИЯ В ДНИТЕ ДО 6 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 83
През изминалия уикенд Бургас се превърна в истински водовъртеж от събития, в които се включиха стотици хора като участници и хиляди като публика.

На ретро парада в Сливен за първи път в България беше представен Буик от епохата на Ал Капоне

  • 29 Апр 2024
  • 78
На Лазаровден в Сливен се проведе 11-ото издание на парада за ретро автомобили и мотоциклети.

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ „ВАСИЛ АПРИЛОВ“ ЩЕ ИЗНЕСАТ ДНЕС ИСТИНСКИ СПЕКТАКЪЛ

  • 29 Апр 2024
  • 85
Новата седмица започва с нова доза усмивки, музика и талант. Учениците от ОУ „Васил Априлов“ ще превърнат понеделника в необикновен ден – те са подготвили истински спектакъл.